Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνή πρόσβαση στο σημείο συντριβής της πτήσης MH17 ζητά το ΣΑ

Διεθνή πρόσβαση στο σημείο συντριβής της πτήσης MH17 ζητά το ΣΑ

Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας και την πλήρη, ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ομόφωνο (και με την ψήφο της Ρωσίας) ψήφισμα. Το ΣΑ καταδικάζει την κατάρριψη, ζητά εκεχειρία στην περιοχή και απαιτεί να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι για το θάνατο των 198 επιβαινόντων της πτήσης MH17.

Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας και την πλήρη, ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ψήφισμα που υιοθετήθηκε ομόφωνα το βράδυ της Δευτέρας έπειτα από ένα διήμερο έντονων διαπραγματεύσεων και πιέσεων προς τη Ρωσία να επικυρώσει το σχέδιο απόφασης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει την κατάρριψη του αεροσκάφους, απαιτώντας να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι για το θάνατο των 198 επιβαινόντων της πτήσης MH17 και να συνεργαστούν πλήρως όλα τα κράτη στις προσπάθειες απόδοσης της ευθύνης για την κατάρριψη.

Ζητείται να ισχύει εκεχειρία στην περιοχή και να μην γίνουν απόπειρες αλλοίωσης στοιχείων στον τόπο της συντριβής από τις ένοπλες δυνάμεις που δρουν στην περιοχή, οι οποίες οφείλουν να εγγυηθούν ασφαλή και ανεμπόδιστη διεθνή πρόσβαση.

Το ψήφισμα συντάχθηκε από την Αυστραλία, η οποία έχασε 37 πολίτες της που επέβαιναν στην μοιραία πτήση. Εκ των 298 θυμάτων οι περισσότεροι, 193, ήταν Ολλανδοί πολίτες.

«Το οφείλουμε στα θύματα και στις οικογένειές τους να εξιχνιάσουμε τι συνέβη και ποιος ήταν υπεύθυνος» τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ, η οποία ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να διαπραγματευθεί την έγκριση του αυστραλιανού σχεδίου απόφασης.

Η Μόσχα υπερψήφισε το σχέδιο απόφασης αφού έγιναν ορισμένες μικρές τροποποιήσεις στο κείμενο. Ωστόσο, το αίτημα της Ρωσίας να αφαιρεθούν οι αναφορές στις ένοπλες ομάδες από το κείμενο δεν έγινε αποδεκτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024