Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για αντισημιτική ρητορική κατηγορεί τον Ερντογάν ο Νετανιάχου

Για αντισημιτική ρητορική κατηγορεί τον Ερντογάν ο Νετανιάχου

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να καταγγέλλει τον Ταγίπ Ερντογάν για αντισημιτισμό μετά τη δήλωση ότι «το Ισραήλ έχει ξεπεράσει τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα». Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος κάλεσε τον επιτετραμμένο της Τουρκίας στο Κάιρο για επίσημη διαμαρτυρία για τις δηλώσεις Ερντογάν κατά του προέδρου Αχμέντ Φατάχ αλ-Σίσι.

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να καταγγέλλει τον Ταγίπ Ερντογάν για αντισημιτισμό μετά τη δήλωση ότι «το Ισραήλ έχει ξεπεράσει τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα».

«Άκουσα όσα είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, λόγια μέγιστης βαρύτητας. Είπα στον [υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ] Τζον Κέρι ότι αυτές είναι αντισημτικές δηλώσεις, έχουν αντισημιτικό τόνο» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Σάββατο το Ισραήλ ότι «ξεπέρασε τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα» με την αιματηρή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά προειδοποίησε τους Τούρκους να μην ξεσπάσουν την οργή τους κατά των Εβραίων στην Τουρκία.

Την Κυριακή στράφηκε και κατά της Ουάσινγκτον, καλώντας την «να κάνει την αυτοκριτική της» αφότου χαρακτηρίστηκαν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «προσβλητικές και ψευδείς» οι κατηγορίες του κατά του Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία» και «γενοκτονία» των Παλαιστινίων.

«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να λένε «Ισραήλ, κάνε χρήση του δικαιώματός σου της αυτοάμυνας», είναι αναμφισβήτητα η Ουάσιγκτον που πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της» δήλωσε στο τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT είπε ο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος κάλεσε τον επιτετραμμένο της Τουρκίας στο Κάιρο για επίσημη διαμαρτυρία για τις δηλώσεις Ερντογάν κατά του προέδρου Αχμέντ Φατάχ αλ-Σίσι, τον οποίο χαρακτήρισε «τύραννο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024