Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σνόουντεν: Αν καταλήξω στο Γκουαντάναμο, θα το αποδεχθώ

Σνόουντεν: Αν καταλήξω στο Γκουαντάναμο, θα το αποδεχθώ

Συνέντευξη στον Guardian έδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, καλώντας όλους όσοι έχουν αναλάβει την προστασία προσωπικών δεδομένων να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους. «Αν καταλήξω στο Γκουαντάναμο, θα το αποδεχθώ» συμπλήρωσε.

Συνέντευξη στον Guardian έδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, καλώντας όλους όσοι έχουν αναλάβει την προστασία προσωπικών δεδομένων να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους.

«Οι αποκαλύψεις της προηγούμενης χρονιάς μάς απέδειξαν ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι μη κρυπτογραφημένες πληροφορίες στο διαδίκτυο δεν είναι πλέον ασφαλείς. Όλες οι πληροφορίες πλέον πρέπει να κρυπτογραφούνται by default» δήλωσε.

«Αν καταλήξω στο Γκουαντάναμο, θα το αποδεχθώ» συμπλήρωσε, ενώ διέψευσε ότι πάσχει από κατάθλιψη ή ότι έχει μετανοιώσει.

Παράλληλα απέρριψε ως «βλακώδεις» διάφορες θεωρίες συνωμοσίας ότι είναι κατάσκοπος της Ρωσίας.

Στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε ότι είναι ανεξάρτητος οικονομικά και ότι ζει στη Ρωσία από τις οικονομίες του, καθώς και από τα ποσά που κερδίζει από διαλέξεις και ομιλίες, διαδικτυακά.
spy.

Υποστήριξε ακόμα ότι όταν η NSA πραγματοποιεί παρακολούθηση προσώπων, οι όποιες γυμνές φωτογραφίες προκύψουν «περίεργου σεξουαλικού περιεχομένου», συνήθως μοιράζονται.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να δικαστεί στις ΗΠΑ από δικαστήριο ενόρκων. Εξήγησε ότι διατηρεί την πεποίθηση ότι δύσκολα θα βρεθούν 12 ένορκοι που θα τον καταδικάσουν, αν οι κατηγορία εις βάρος του αφορά θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος.

Η συνέντευξη δόθηκε στον απεσταλμένο της βρετανικής εφημερίδας σε ξενοδοχείο λίγα μέτρα από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024