Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρόμος και αίμα αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας

Τρόμος και αίμα αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας

«Τη νύχτα περιμένουμε να έρθει το πρωί. Το πρωί περιμένουμε να φτάσει η νύχτα. Περιμένουμε τη σειρά μας στο σφαγείο»... Η Τ., Παλαιστίνια μητέρα στη Γάζα, λέει στα παιδιά της να μένουν μαζί σε ένα δωμάτιο πριν τις επιδρομές -έτσι εάν το σπίτι τους χτυπηθεί, θα πεθάνουν όλοι μαζί, κανείς δεν θα μείνει μόνος. Σκηνές αλλοφροσύνης σε μία Γάζα βυθισμένη στον τρόμο εκτυλίσσονται έξι ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, η οποία έχει αφαιρέσει μέχρι στιγμής 166 ζωές. Οι 30 ζωές παιδιών. Φωτορεπορτάζ...

«Τη νύχτα περιμένουμε να έρθει το πρωί. Το πρωί περιμένουμε να φτάσει η νύχτα. Περιμένουμε τη σειρά μας στο σφαγείο»… Η Τ., Παλαιστίνια μητέρα στη Γάζα, λέει στα παιδιά της να μένουν όλοι σε ένα δωμάτιο πριν τις ισραηλινές επιδρομές -έτσι εάν το σπίτι τους χτυπηθεί, θα πεθάνουν μαζί, κανείς δεν θα μείνει μόνος…

Σκηνές αλλοφροσύνης σε μία Γάζα βυθισμένη στον τρόμο εκτυλίσσονται έξι ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, η οποία έχει αφαιρέσει μέχρι στιγμής 166 ζωές.

Το μεγαλύτερο τίμημα και σε αυτό τον πόλεμο καταβάλλουν οι άμαχοι. Τριάντα παιδιά έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή στην επιχείρηση που διαρκώς κλιμακώνεται παρά τις πολιτικές πιέσεις και τη διεθνή κατακραυγή.

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Μπορεί να κρατήσει καιρό» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή αφότου πραγματοποιήθηκε η πρώτη βραχεία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση και το Ισραήλ μοίρασε φυλλάδια καλώντας τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να την εγκαταλείψουν.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, καμία πλευρά -ούτε το Ισραήλ, ούτε η Χαμάς- δείχνουν διατεθειμένες να κινηθούν άμεσα προς κατάπαυση του πυρός και το ενδεχόμενο ισραηλινής χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα δείχνει να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Στο πλέον αιματηρό μεμονωμένο χτύπημα μέχρι στιγμής, 22 άνθρωποι πέθαναν και 50 τραυματίστηκαν όταν ισραηλινές βόμβες χτύπησαν την κατοικία του αστυνομικού διευθυντή της Γάζας Ταϊσίρ αλ-Μπατς στη γειτονιά Τουφάχ στην Πόλη της Γάζας.

Σκοτώθηκαν 17 συγγενείς του αστυνομικού διευθυντή, ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε. Ανάμεσά στους νεκρούς, η κουνιάδα του και ο σύζυγός της μαζί με τα επτά παιδιά τους, ηλικίας από 13 έως 28 ετών.

«Ο Θεός είναι μεγάλος» φώναζαν την Κυριακή οι Παλαιστίνιοι μεταφέροντας τις σορούς των θυμάτων, τυλιγμένες με τις πράσινες σημαίες της Χαμάς, στους δρόμους της Γάζας. Η ισραηλινή επίθεση ισοπέδωσε την κατοικία του Αλ-Μπατς. Ο ανιψιός του αστυνομικού διευθυντή δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν είχε δώσει προειδοποίηση πριν το χτύπημα.

«Πουθενά δεν νοιώθουμε ασφαλείς» λέει ο δρ Χαντέρ Χαντέρ στο δίκτυο Al Jazeera.

Στις επτά το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο 55χρονος Παλαιστίνιος κοιμόταν κάτω από τις σκάλες με τα πέντε παιδιά του όταν άκουσε τον γείτονά του να ουρλιάζει: «Φύγετε, θα βομβαρδίσουν το σπίτι μου!».

«Τρέξαμε όπου μπορούσαμε, μακριά από το σπίτι για να μην σκοτωθούμε» λέει. Ο επτάχρονος γιος του είχε αρπάξει με τα δάχτυλά του το παντελόνι του πατέρα του και στεκόταν παγωμένος, χωρίς να μπορεί να κινηθεί. Μπήκαν γρήγορα στο αυτοκίνητο και είχαν φτάσει μέχρι την άκρη του δρόμου όταν έπεσε ο πύραυλος του ισραηλινού F16.

«Τα παιδιά μου έχουν υποστεί τεράστιο ψυχικό τραύμα από τους βομβαρδισμούς. Τι έκαναν για να το αξίζουν αυτό;» ρωτά ο Χαντέρ, καθηγητής γλωσσολογίας.

Τη δραματική εικόνα στη Γάζα συνοψίζουν τα λόγια Παλαιστίνιας μητέρας. Η Τ., όπως την αποκαλεί στο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η Haaretz, λέει στα παιδιά της να μένουν μαζί σε ένα δωμάτιο πριν τις ισραηλινές επιδρομές -έτσι εάν το σπίτι τους χτυπηθεί, θα πεθάνουν μαζί, κανείς δεν θα μείνει μόνος…

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.300 επιδρομές από την έναρξη της επιχείρησης. Οι Παλαιστίνιοι έχουν εκτοξεύσει περισσότερες από 800 ρουκέτες κατά της ισραηλινής επικράτειας, περιλαμβανομένων 130 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ισραηλινού στρατού. Αρκετοί Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει νεκροί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024