Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία ο διπλωμάτης Στάφαν ντε Μιστούρα

Νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία ο διπλωμάτης Στάφαν ντε Μιστούρα

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Στάφαν ντε Μιστούρα πρόκειται να διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Λάχνταρ Μπραχίμι στη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές. Ο διορισμός του Ιταλοσουηδού διπλωμάτη έχει επικυρωθεί από τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και επίκειται η επίσημη ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Στάφαν ντε Μιστούρα πρόκειται να διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Λάχνταρ Μπραχίμι στη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Ο διορισμός του Ιταλοσουηδού διπλωμάτη έχει επικυρωθεί από τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και επίκειται η επίσημη ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Ο Ντε Μιστούρα θα εκπροσωπεί τον ΟΗΕ και θα έχει και έναν Άραβα αναπληρωτή, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Ο Μπραχίμι ήταν ειδικός απεσταλμένος τόσο των Ηνωμένων Εθνών όσο και του Αραβικού Συνδέσμου.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ, που μίλησε ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι ο Μπαν Γκι-μουν θα ανακοινώσει αργότερα εντός της ημέρας επισήμως τον διορισμό του Ντε Μιστούρα και την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του.

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ακόμη ποιος θα είναι ο αναπληρωτής του.

Ο Μπραχίμι υπέβαλε την παραίτησή του στα μέσα Μαΐου, μετά από άκαρπες διετείς προσπάθειες για να βάλει τέλος στη συριακή κρίση.

Ο μεσολαβητής είχε οργανώσει μεταξύ άλλων και απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, στη Γενεύη, οι οποίες όμως δεν κατέληξαν πουθενά.

Ο Στάφαν ντε Μιστούρα, 67 ετών, είναι γεννημένος στη Στοκχόλμη και έχει διπλή υπηκοότητα, σουηδική και ιταλική. Έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια στον ΟΗΕ, σε διάφορες θέσεις. Μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει ως ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού στο Αφγανιστάν και το Ιράκ ενώ διατέλεσε και αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024