Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικόπαιδα και πάλι τα θύματα του πολέμου στη Γάζα

Γυναικόπαιδα και πάλι τα θύματα του πολέμου στη Γάζα

Ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη, αντιαεροπορικές σειρήνες σε μεγάλες ισραηλινές πόλεις και αεροπορικές επιδρομές με δεκάδες νεκρούς στη Γάζα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε εντολή στον στρατό «να εντείνει κι άλλο τις επιθέσεις κατά της Χαμάς», αλλά δεν ανακοίνωσε χερσαία επιχείρηση. Νέες ρουκέτες εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι. Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες, μεταξύ τους γυναικόπαιδα.

Ρίψη ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινά εδάφη, αντιαεροπορικές σειρήνες σε μεγάλες ισραηλινές πόλεις και αεροπορικές επιδρομές με δεκάδες νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό είναι το σκηνικό των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία των τριών ισραηλινών εφήβων και τον φόνο του 16χρονου Παλαιστινίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και το πρωί της Τετάρτης ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και πολεμικά πλοία πραγματοποιούσαν επίθεση κατά στόχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι επιθέσεις υπήρξαν απάντηση στο μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς. Το βράδυ της Τρίτης, αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν σε πολλές πόλεις του Ισραήλ, οδηγώντας τους Ισραηλινούς στα καταφύγια, για πρώτη φορά από το 2012.

Τουλάχιστον 53 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι γυναίκες και αρκετά παιδιά, ηλικίας κάτω των 16 ετών. Στις επιδρομές σκοτώθηκε ο 18 μηνών Μοχάμεντ Μαλάκιγεχ, ο τετράχρονος Μοχάμεντ Χαλάφ αλ-Ναβασρα και ο 13χρονος Αμίρ Αρίφ.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και αρκετά ανώτερα στελέχη της Χαμάς και ένοπλοι της Ισλαμικής Τζιχάντ. Περισσότεροι από 465 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές.

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες



Εντείνει τις επιθέσεις ο Νετανιάχου

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό «να εντείνει κι άλλο τις επιθέσεις κατά της Χαμάς».

Αν και δεν ανακοίνωσε μία χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε στους επικεφαλής ασφαλείας την Τετάρτη: «Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ είναι έτοιμες για κάθε επιλογή. Η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ αντίτιμο για το γεγονός ότι επιτέθηκε σε ισραηλινούς πολίτες».

Διαβάστε:

Για «γενοκτονία» μιλά ο Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι μια γενοκτονία. Η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι μια γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μας» είπε στη διάρκεια συνεδρίασης της παλαιστινιακής ηγεσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένας πόλεμος κατά του παλαιστινιακού λαού στο σύνολό του και όχι εναντίον των παρατάξεων» σημείωσε.

«Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ δεν αμύνεται, αλλά υπερασπίζεται τους ισραηλινούς οικισμούς, αυτό ήταν το αρχικό του σχέδιο» πρόσθεσε ο Αμπάς.

«Προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να σταματήσουμε την ισραηλινή επίθεση και το να χύνεται αίμα Παλαιστινίων, κυρίως μιλώντας με τον αιγύπτιο πρόεδρο (Άμπντελ Φάταχ) αλ Σίσι και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν» κατέληξε ο Αμπάς.

ΗΠΑ: Αυτοσυγκράτηση, δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και τόνισε ότι κανείς δεν θέλει να βλέπει να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Επανέλαβε, πάντως, το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Παράλληλα, η Αίγυπτος κάλεσε το Ισραήλ και την Χαμάς να δώσουν τέλος στην κλιμάκωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας, υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες όσον αφορά μια πιθανή μεσολάβηση του Καΐρου.

Ρουκέτες και αεροπορικές επιδρομές

Το απόγευμα της Τετάρτης, Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσαν τρεις ρουκέτες προς την πόλη Ντιμόνα, στο νότιο Ισραήλ και του πυρηνικού αντιδραστήρα που βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό δεν προκλήθηκαν ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματίες.

Μία από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ, «Σιδηρούς Θόλος» και άλλοι δύο έπεσαν στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στο στόχαστρο μπήκαν και τοποθεσίες στην έρημο Νεγκέβ.

Μέλη των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς (Μ-75).

Σε διάστημα 24 ωρών ερρίφθησαν 165 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού. Περίπου 45 από αυτές είχαν ως στόχο μεγάλες πόλεις στο κέντρο του Ισραήλ, ανάμεσά τους το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ. Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε ρουκέτα μεγάλου βεληνεκούς κατά της Χάιφα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε 14 ρουκέτες την Τετάρτη.

Το πρωί της Τετάρτης, πύραυλοι ερρίφθησαν κατά του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, ενώ επίθεση δέχθηκε και η πόλη Χαδέρα, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, με Παλαιστίνιους να εκτοξεύουν μία ρουκέτα μεγάλου βεληνεκούς Μ-302. Πρόκειται για τον πιο μακρινό στόχο σε ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ «απάντησε» με αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024