Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και δεύτερη υπόθεση κατασκοπείας ερευνά η Γερμανία

Και δεύτερη υπόθεση κατασκοπείας ερευνά η Γερμανία

Δεύτερη υπόθεση κατασκοπείας, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται και πάλι οι ΗΠΑ, ερευνούν οι γερμανικές αρχές, μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη Γερμανού με την υποψία ότι ήταν διπλός πράκτορας και διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ. Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε γραφεία και ιδιωτικές κατοικίες στο Βερολίνο, ερευνώντας τη δράση ενός προσώπου που θεωρείται ύποπτο για κατασκοπεία.

Δεύτερη υπόθεση κατασκοπείας, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται και πάλι οι ΗΠΑ, ερευνούν οι γερμανικές αρχές, μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη Γερμανού με την υποψία ότι ήταν διπλός πράκτορας και διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε γραφεία και ιδιωτικές κατοικίες στο Βερολίνο, ερευνώντας τη δράση ενός προσώπου, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια υπηρεσία πληροφοριών έχει εμπλακεί στη νέα υπόθεση κατασκοπείας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, σύμφωνα με το Associated Press.

«Διεξάγονται έρευνες, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για νέα υπόθεση κατασκοπείας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Zάιμπερτ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση αυτή θεωρείται σοβαρότερη από την προηγούμενη.

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφερε πως ένας άνδρας ο οποίος εργάζεται στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας, είναι ύποπτος για κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «έρευνες διεξάγονται στους κόλπους του υπουργείου», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας.

Η εφημερίδα Die Welt, ωστόσο, υποστήριξε σε δημοσίευμά της ότι ο ύποπτος για κατασκοπεία είναι ένας στρατιωτικός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024