Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η μεταφόρτωση χημικών όπλων της Συρίας στο λιμάνι της Καλαβρίας

Ξεκίνησε η μεταφόρτωση χημικών όπλων της Συρίας στο λιμάνι της Καλαβρίας

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο της Καλαβρίας, η διαδικασία μεταφοράς των συριακών χημικών όπλων από το εμπορικό πλοίο Ark Futura, υπό σημαία Δανίας, στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray. Τα πρώτα εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρθηκαν περιέχουν είκοσι τόνους υπερίτη. Η μεταφορά 570 τόνων υγροποιημένων τοξικών αερίων πραγματοποιείται υπό την επιτήρηση των επιθεωρητών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο της Καλαβρίας, η διαδικασία μεταφοράς των συριακών χημικών όπλων από το εμπορικό πλοίο Ark Futura, υπό σημαία Δανίας, στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray.

Τα πρώτα εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρθηκαν περιέχουν είκοσι τόνους υπερίτη.

Η μεταφορά 570 τόνων υγροποιημένων τοξικών αερίων πραγματοποιείται υπό την επιτήρηση των επιθεωρητών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Οι ουσίες αυτές πρόκειται να εξουδετερωθούν στο Cape Ray με την μέθοδο της υδρόλυσης.

Η μεταφορά των κιβωτίων από το ένα πλοίο στο άλλο αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 ώρες, με τη χρήση γερανών και με τριάντα ειδικευμένους εργάτες να συμμετέχουν στην εργασία.

Στην συνέχεια, το αμερικανικό πλοίο θα αποπλεύσει με προορισμό τα διεθνή χωρικά ύδατα, όπου θα ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών όπλων. Τα απόβλητα θα μεταφερθούν στο Τέξας των ΗΠΑ και σε ειδικά κέντρα επεξεργασίας και καταστροφής στην Ευρώπη.

Οι αμερικανικές αρχές, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας καταστροφής των συριακών χημικών όπλων δεν πρόκειται να απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα επικίνδυνες ουσίες.

Στην πόλη Τζόγια Τάουρο έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας με έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο λιμάνι της Καλαβρίας παραμένουν κλειστοί από το βράδυ της Τρίτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024