Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ προκαλούν φωτογραφίες με μαζικές εκτελέσεις από τζιχαντιστές στο Ιράκ

Σοκ προκαλούν φωτογραφίες με μαζικές εκτελέσεις από τζιχαντιστές στο Ιράκ

Φωτογραφίες που δείχνουν τη μαζική εκτέλεση δεκάδων ιρακινών στρατιωτών από μέλη της ISIL δημοσίευσε η ίδια η οργάνωση, μετά την κατάληψη του Τικρίτ. Οι αρχές της Βαγδάτης επιβεβαίωσαν πως οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και ότι στρατιώτες που έχουν πιαστεί από τους τζιχαντιστές έχουν δολοφονηθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Φωτογραφίες που δείχνουν τη μαζική εκτέλεση δεκάδων ιρακινών στρατιωτών από μέλη της ISIL δημοσίευσε η ίδια η οργάνωση, μετά την κατάληψη του Τικρίτ.

Οι αρχές της Βαγδάτης επιβεβαίωσαν πως οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και ότι στρατιώτες που έχουν πιαστεί από τους τζιχαντιστές έχουν δολοφονηθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι φωτογραφίες δημοσίευτηκαν σε ισλαμιστική ιστοσελίδα από την ίδια την ISIL, προφανώς σε μία απόπειρα να τρομοκρατήσει τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων. Οι φωτογραφίες καταγράφουν αγριότητα που συναγωνίζεται τις σκοτεινότερες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία.

Στη σειρά φωτογραφιών, οι στρατιώτες, ντυμένοι με πολιτικά, εμφανίζονται δεμένοι πισθάγκωνα να οδηγούνται από μασκοφόρους της ISIL σε σημείο στο βόρειο Ιράκ. Οι στρατιώτες μεταφέρονται με φορτηγά και στο τέλος, αφού εκτελεστούν, οι σοροί τους εμφανίζονται η μία πάνω στην άλλη φορτωμένες σε καρότσες.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες

Κληθείς να σχολιάσει, ο αντιπρόσωπος του ιρακινού στρατού Κασίμ αλ Μουσάουι επιβεβαίωσε την Κυρικάη πως οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και είπε πως η Βαγδάτη γνωρίζει για αριθμό μαζικών εκετελέσων ιρακινών στρατιωτών στα χέρια της ISIL.

Tην ίδια ώρα, οι συγκρούσεις με τις ομάδες της τζιχαντιστικής οργάνωσης συνεχίζονται. Παράλληλα με την προσπάθεια των ιρακινών δυνάμεων να ανασυνταχθούν, οι κούρδοι μαχητές περσμέργκα έχουν αναπτυχθεί για να προστατεύσουν τις κουρδικές περιοχές, ενώ προ ημέρων κατέλαβαν και τον έλεγχο του Κιρκούκ.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024