Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με 60,9% τρέχει σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα

Με 60,9% τρέχει σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα

Το 60,9% έφτασε σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός της Βενεζουέλας, ενώ για τον μήνα Μάιο αυξήθηκε στο 5,7%. Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας αποδίδονται ευθύνες στην Αντιπολίτευση για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Το 60,9% έφτασε σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός της Βενεζουέλας, ενώ για τον μήνα Μάιο αυξήθηκε στο 5,7%. Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας αποδίδονται ευθύνες στην Αντιπολίτευση για τις κινητοποιήσεις.

«Αυτές οι αναταραχές είχαν αρνητικό αποτέλεσμα για το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, καθώς δυσκόλεψαν τη διάθεση των προϊόντων σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της .

Ο πληθωρισμός του Μαΐου οδήγησε σε αύξηση τις μεταφορές κατά 10,1%, σε αύξηση 6,9% τις τιμές στα εστιατόρια και στις υπηρεσίες ξενοδοχείων, ενώ το κόστος αγοράς τροφίμων και ποτών αυξήθηκε κατά 6,4%.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα σχεδόν μία ώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού που άνοιξε την αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είχαν εδώ και μήνες, αναφέρει ότι τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024