Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την αδυναμία του Πακιστάν έδειξε δραματικά η επίθεση στο Καράτσι

Την αδυναμία του Πακιστάν έδειξε δραματικά η επίθεση στο Καράτσι

Την ήδη έντονη εικόνα αδυναμίας των αρχών του Πακιστάν ενισχύει η αιματηρή και πολύωρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι, με απολογισμό τουλάχιστον 27 νεκρούς. Μετά από ώρες, το αεροδρόμιο λειτούργησε ξανά αλλά η τρομοκρατική επίθεση επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις προσπάθειες της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις ενώ θάβει όποιες προοπτικές υπήρχαν για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Την ήδη έντονη εικόνα αδυναμίας των αρχών του Πακιστάν ενισχύει η αιματηρή και πολύωρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι, με απολογισμό τουλάχιστον 27 νεκρούς.

Μετά από ώρες, το αεροδρόμιο λειτούργησε ξανά αλλά η τρομοκρατική επίθεση επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις προσπάθειες της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις ενώ θάβει όποιες προοπτικές υπήρχαν για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Ο πακιστανός πρωθυπουργός Ναβουάζ Σαρίφ έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα αφ’ ενός την τόνωση της οικονομίας με προσέλκυση των πιεστικά απαραίτητων ξένων επενδύσεων και αφ’ ετέρου την αποκατάσταση μίας έστω και σχετικής ηρεμίας, επιδιώκωντας κάποιου είδους «συνεννόηση» με τους Ταλιμπάν.

Η επίθεση στο Καράτσι, οικονομικό κέντρο της χώρας, γυρίζει χρόνια πίσω και τους δύο αυτούς στόχους της κυβέρνησης, όπως σχολιάζει ενδεικτικά το Reuters.Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λογαριασμό των Ταλιμπάν, ο Σαμπντουλάχ Σαχίντ κατήγγειλε ότι η πρόταση της πακιστανικής κυβέρνησης για διάλογο είναι επί της ουσίας ένα «εργαλείο πολέμου» που χρησιμοποιούν οι Αρχές στον πόλεμό τους εναντίον των Ταλιμπάν.

Η παραστρατιωτική αστυνομία του Πακιστάν ανέφερε, εν τω μεταξύ, πως στην επίθεση εμπλέκονταν και Ουζμπέκοι αντάρτες.

Πολλοί εκ των νεκρών εργάζονταν στο διεθνές αεροδρόμιο ως φρουροί ασφαλείας και υπάλληλοι.

Οι επιτιθέμενοι ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένοι και το σχέδιο μελετημένο, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της επαρχίας Σιντχ, αναφέροντας επίσης ότι οι δράστες απέτυχαν να καταστρέψουν αεροσκάφη όπως σκόπευαν.

.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024