Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινέζοι αξιωματούχοι κατηγορούμενοι για κυβερνοκατασκοπεία στις ΗΠΑ

Κινέζοι αξιωματούχοι κατηγορούμενοι για κυβερνοκατασκοπεία στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά, η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε διώξεις εναντίον πέντε κινέζων αξιωματούχων τους οποίους κατηγορεί για κυβερνοκατασκοπεία εναντίον μεγάλων εταιρειών. Οι πέντε στρατιωτικοί φέρονται να είχαν βάλει στο στόχαστρο τις βιομηχανίες πυρηνικής ενέργειας, μεταλλουργίας και προϊόντων ηλιακής ενέργειας, από τις οποίες υπέκλεψαν εταιρικά μυστικά. «Κατασκευασμένες» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες η Κίνα και προχωρά στα πρώτα αντίποινα με πλήγμα στις διμερείς σχέσεις.

Για πρώτη φορά, η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε διώξεις εναντίον πέντε κινέζων αξιωματούχων τους οποίους κατηγορεί για κυβερνοκατασκοπεία εναντίον μεγάλων εταιρειών.

«Κατασκευασμένες» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες η Κίνα και προχωρά στα πρώτα αντίποινα με πλήγμα στις διμερείς σχέσεις.

Οι πέντε στρατιωτικοί φέρονται να είχαν βάλει στο στόχαστρο τις βιομηχανίες πυρηνικής ενέργειας, μεταλλουργίας και προϊόντων ηλιακής ενέργειας, από τις οποίες υπέκλεψαν εταιρικά μυστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα ανεχθεί τις προσπάθειες ξένων κυβερνήσεων να σαμποτάρουν αμερικανικές βιομηχανίες.

Η Κίνα χαρακτήρισε «κατασκευασμένες» τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η «υποτιθέμενες διώξεις» θα επιφέρουν πλήγμα στη σινοαμερικανική συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Αντιδρά το Πεκίνο με τα πρώτα αντίποινα

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως έχει ήδη υποβάλει διαμαρτυρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας την κυβέρνηση Ομπάμα να «διορθώσει το λάθος της».

Τα πρώτα αντίποινα ήρθαν ήδη τη Δευτέρα, με αναστολή των εργασιών της κοινής ομάδας ΗΠΑ-Κίνας για το Διαδίκτυο.

Η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Πεκίνο για κυβερνοκατασκοπεία, ενώ το ίδιο έκανε και η Google μετά τη μαζική εισβολή σε λογαριασμούς του Gmail.

Μάλιστα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο διάσκεψης κορυφής στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τον Μάρτιο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα τριπλασιάσει τα επόμενα χρόνια το προσωπικό των υπηρεσιών κυβερνοάμυνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024