Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδηλώσεις και επεισόδια σε όλη τη Βραζιλία για το ακριβό Μουντιάλ

Διαδηλώσεις και επεισόδια σε όλη τη Βραζιλία για το ακριβό Μουντιάλ

Σε όλη τη Βραζιλία επεκτάθηκαν διαδηλώσεις εναντίον της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου, εξοργισμένοι για τα κεφάλαια που έχουν ξοδευτεί για το Μουντιάλ ενώ λείπουν οι επενδύσεις σε δημόσιες υπηρεσίες. Οι διαδηλώσεις, από τις οποίες δεν έλειψαν τα επεισόδια, δεν ήταν μεν τόσο μεγάλες όσο οι τεράστιες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών αλλά «ταρακούνησαν» σχεδόν κάθε πόλη στην επικράτεια της Βραζιλίας.

Σε όλη τη Βραζιλία επεκτάθηκαν διαδηλώσεις εναντίον της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου, εξοργισμένοι για τα κεφάλαια που έχουν ξοδευτεί για το Μουντιάλ ενώ λείπουν οι επενδύσεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Οι διαδηλώσεις, από τις οποίες δεν έλειψαν τα επεισόδια, δεν ήταν μεν τόσο μεγάλες όσο οι τεράστιες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών αλλά «ταρακούνησαν» σχεδόν κάθε πόλη στην επικράτεια της Βραζιλίας.

Εκτός από τους δημόσιους πόρους για το Μουντιάλ, οι διαδηλώσεις στηλίτευαν και τα εργατικά δυστυχήματα στα εργοτάξια των σταδίων: Εννέα εργάτες έχουν σκοτωθεί στα έργα ενόψει του Μουντιάλ. Στο Σάο Πάολο, η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα όταν διαδηλωτές που πυρπόλησαν κάδους. Επεισόδια σημείωθηκαν και στο Ρεσίφε, στα βορειοανατολικά, με νέες λεηλασίες καταστημάτων καθώς η αστυνομία απεργεί λόγω μισθολογικών περικοπών.

Η διαδήλωση στο Σάο Πάολο ήταν ογκώδης και με παλμό, με πανό που είχαν συνθήματα όπως «FIFA go home» ή «λεφτά για στέγαση κι όχι για το κύπελλο».

Η εξίσου μεγάλη βραδινή διαδήλωση στο Ρίο ντε Ζανέιρο παρέλυσε την κυκλοφορία στην πόλη, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες μερικών χιλιάδων ανθρώπων διοργανώθηκαν στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024