Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε 19χρονος που είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια για καρκινοπαθείς

Πέθανε 19χρονος που είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια για καρκινοπαθείς

Ο νεαρός Βρετανός που έπασχε από ανίατη μορφή καρκίνου και κατάφερε να συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς άφησε την Τετάρτη την τελευταία του πνοή, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου πριν από 4 χρόνια. Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει θεραπεία, κατάφερε να πραγματοποιήσει πολλά από τα όνειρά του.

Ο νεαρός Βρετανός που έπασχε από ανίατη μορφή καρκίνου και κατάφερε να συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς άφησε την Τετάρτη την τελευταία του πνοή, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Στίβεν Σάτον, 19 ετών, πέθανε ήσυχα στον ύπνο του νωρίς σήμερα τα ξημερώματα, ανέφερε η μητέρα του Τζέιν στη σελίδα του γιου της στο Facebook.

Η μητέρα του έγραψε στη σελίδα του Στίβεν στο Facebook: «Η καρδιά μου σκάει από περηφάνεια αλλά σπάει από τον πόνο για τον θαρραλέο, αλτρουιστή και εμψυχωτικό γιό μου που πέθανε σήμερα ήσυχα στον ύπνο του, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 14 Μαΐου».

Ο Στίβεν Σάτον, από το Στάφορντσιρ της κεντρικής Αγγλίας, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου πριν από τέσσερα χρόνια.

Το κουράγιο του, η αποφασιστικότητα που επέδειξε παλεύοντας με την ασθένεια και η απίστευτη ιστορία του συγκίνησαν όλη τη χώρα.

Γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε, ο νεαρός έφηβος αποφάσισε να μην το βάλει κάτω: συνέταξε μια λίστα με όσα επιθυμούσε να κάνει και πρόλαβε να εκπληρώσει πολλά από τα 46 όνειρά του. Μεταξύ άλλων, έπαιξε ντραμς ενώπιον 90.000 θεατών τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ το 2013, οδήγησε «γουρούνα», αγκάλιασε έναν ελέφαντα και έκανε πτώση με αλεξίπτωτο.

Μια από τις επιθυμίες του ήταν να συγκεντρώσει 10.000 λίγες για τη φιλανθρωπική οργάνωση Teenage Cancer Trust που στέκεται στο πλευρό εφήβων καρκινοπαθών.

Έτσι, ξεκίνησε έναν έρανο μέσω του ιστοτόπου JustGiving που ειδικεύεται σε φιλανθρωπικές εκστρατείες, χωρίς να μπορεί να φανταστεί το κύμα συμπαράστασης που θα ξεσήκωνε αυτή η πράξη του: το ποσό ξεπέρασε τα 3,2 εκατομμύρια λίρες (3,9 εκατ. ευρώ).

Μιλώντας στο BBC για την απρόσμενη επιτυχία της καμπάνιας του, ο Στίβεν είχε δηλώσει: «Δεν κάνω όσα κάνω για την αναγνώριση. Μ’ αρέσουν τα καλά σχόλια όμως τα κάνω όλα αυτά γιατί διαπιστώνω ότι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσω τον εαυτό μου είναι να βοηθάω τους άλλους».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συλλυπήθηκε την οικογένεια, τονίζοντας: «Λυπήθηκα βαθιά για τον θάνατο του Στίβεν Σάτον. Ο δυναμισμός του, το θάρρος του και η συγκέντρωση πόρων για την έρευνα για τον καρκίνο αποτελούν έμπνευση για όλους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024