Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς στη Μαριούπολη της Ουκρανίας

Συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς στη Μαριούπολη της Ουκρανίας

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Μαριούπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 φιλορώσοι και ένας ουκρανός στρατιώτης.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Μαριούπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 φιλορώσοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, περίπου 20 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη. Ο ίδιος πρόσθεσε στη σελίδα του στο Facebook ότι ένας ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τέσσερις αυτονομιστές συνελήφθησαν.

Νωρίτερα, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν οκτώ άτομα από την πλευρά των φιλορώσων, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν και τραυματίες.

Ουκρανοί αστυνομικοί προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου της αστυνομίας στη Μαριούπολη, όταν δέχτηκαν τα πυρά φιλορώσων, οι οποίοι έχουν καταλάβει το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το ουκρανικό Interfax.

Το κτίριο στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.

Λίγο νωρίτερα οι αρχές της επαρχίας Ντονέτσκ είχαν ανακοινώσει ότι τρεις φιλορώσοι σκοτώθηκαν και 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Ο ουκρανικός ιστότοπος 0629.com.ua μετέδωσε ότι πολλά τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού κινούνται στους δρόμους της πόλης, ενώ οδοφράγματα έχουν δημιουργεί με φλεγόμενα λάστιχα και το κέντρο της πόλης είναι κλειστό για τα οχήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024