Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον εμφύλιο παραδίδεται η Ουκρανία, σφοδρές μάχες στο Κράματορσκ

Στον εμφύλιο παραδίδεται η Ουκρανία, σφοδρές μάχες στο Κράματορσκ

Σφοδρές μάχες διεξάγονται το Σάββατο στην πόλη Κράματορσκ, νοτίως της Σλαβιάνσκ, πόλης-προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας της Ουκρανίας. «Αυτό που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή Ντονέτσκ και στις ανατολικές περιοχές δεν είναι απλά μια βραχύβια εξέγερση, είναι πόλεμος» είπε. Το Κίεβο κατηγορεί ένοπλες ομάδες από την Υπερδνειστερία και ρωσικές οργανώσεις για τις ταραχές στην Οδησσό που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες άτομα.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται το Σάββατο στην πόλη Κράματορσκ, νοτίως της Σλαβιάνσκ, πόλης-προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας της Ουκρανίας.

«Υπάρχουν πυροβολισμοί και συγκρούσεις στο Κράματορσκ. Αυτό που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή Ντονέτσκ και στις ανατολικές περιοχές δεν είναι απλά μια βραχύβια εξέγερση, είναι πόλεμος» είπε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το αρχηγείο της υπηρεσίας ασφαλείας στο Κράματορσκ. «Πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς» ανακοίνωσε το υπουργείο.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν οχηματαγωγά να κινούνται στους δρόμους της πόλης.

Το Σάββατο ο ουκρανικός στρατός συνέχισε για δεύτερη ημέρα την επιχείρησή του κατά των φιλορώσων στα ανατολικά. Μάχες σημειώνονταν και στη διάρκεια της νύχτας.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι μάχες διεξάγονταν κοντά στο Κραματόρσκ, επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές που ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν.

Μάχες ξέσπασαν και στην Αντρέεβκα, περίπου 6 χιλιόμετρα από τη Σλοβιάνσκ.

Στις επιχειρήσεις της Παρασκευής σκοτώθηκαν «πολλοί φιλορώσοι», σύμφωνα με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, ενώ τουλάχιστον δύο ουκρανοί πιλότοι έχασαν τη ζωή τους όταν φιλορώσοι κατέρριψαν δύο ελικόπτερα.

Βία και θάνατος στην Οδησσό

Την Παρασκευή δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο που είχαν καταλάβει φιλορώσοι στο λιμάνι της Οδησσού.

Τουλάχιστον 31 άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην έδρα των συνδικάτων στην Οδησσό, ενώ στη διάρκεια συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους άλλα τέσσερα άτομα, το ένα, μάλιστα, από σφαίρες στον θώρακα.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι παράνομες οργανώσεις από την αυτόνομη επαρχία της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία, μαζί με ρωσικές ομάδες συνεργάστηκαν στην πρόκληση των ταραχών στην Οδησσό.

«Οι ταραχές που σημειώθηκαν στις 2 Μαΐου στην Οδησσό και οδήγησαν σε συγκρούσεις και πολλές απώλειες, οφείλονται σε ξένη επέμβαση» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος της SBU.

Πρόσθεσε ότι πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι, τμήμα του στενού κύκλου του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, χρηματοδότησαν «σαμποτέρ» να προκαλέσουν τις ταραχές. Κατηγόρησε μάλιστα τους Σέρχιι Αρμπούζοφ και Ολεξάντερ Κλιμένκο, οι οποίοι -όπως είπε- «κρύβονται σε γειτονική χώρα».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι τόσο οι αρχές του Κιέβου όσο και οι υποστηρικτές τους στη Δύση είναι άμεσα υπεύθυνοι για την αιματοχυσία στην ουκρανική πόλη της Οδησσού, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Χαρακτήρισε «χούντα» την κυβέρνηση του Κιέβου, λέγοντας ότι όσοι τη θεωρούν νόμιμη κυβέρνηση μετείχαν και αυτοί στο «έγκλημα» στην πόλη αυτή.

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τη βία «απαράδεκτη» και κάλεσαν τόσο την Ουκρανία, όσο και τη Ρωσία να επαναφέρουν την τάξη.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024