Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποδείξεις για Ρώσους «εθελοντές» στο Σλαβιάνσκ από απαχθέντα δημοσιογράφο

Αποδείξεις για Ρώσους «εθελοντές» στο Σλαβιάνσκ από απαχθέντα δημοσιογράφο

Ο αμερικανός δημοσιογράφος που είχε πάει στην ανατολική Ουκρανία και «συνελήφθη» από φιλορώσους ένοπλους στο Σλαβιάνσκ δημοσίευσε εικόνες που αποδεικνύουν την παρουσία ρώσων εθελοντών στις ανατολικές επαρχίες. Ο  δημοσιογράφος μίλησε με ενόπλους που του έδειξαν τα ρωσικά τους διαβατήρια, αλλά είπαν ότι δεν είναι μέλη των ρωσικών δυνάμεων -ενώ ένας από αυτούς είπε πως «δεν ήταν μακριά» από την Γεωργία κατά την κρίση του 2008.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος που είχε πάει στην ανατολική Ουκρανία και «συνελήφθη» από φιλορώσους ένοπλους στο Σλαβιάνσκ δημοσίευσε εικόνες που αποδεικνύουν την παρουσία ρώσων εθελοντών στις ανατολικές επαρχίες.

Πρόκειται για τον Σάιμον Οστρόφκσι του διαδικτυακού Vice, που είχε βρεθεί στην επαρχία του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία για να καλύψει την κρίση. Είχε «συλληφθεί» την περασμένη Δευτέρα από ενόπλους και αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Πέμπτης.

Λίγη ώρα πριν συλληφθεί, όπως αναφέρει, ο δημοσιογράφος μίλησε στο Κραματόρσκ με ενόπλους που του έδειξαν τα ρωσικά τους διαβατήρια, αλλά είπαν ότι δεν είναι μέλη των ρωσικών δυνάμεων -ενώ ένας από αυτούς είπε πως «δεν ήταν μακριά» από την Γεωργία κατά την κρίση του 2008.

Πρόκειται για δύο από τους ενόπλους με χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες που εμφανίζονται σε αρκετές φωτογραφίες ειδησεογραφικών πρακτορείων και βρίσκονταν στο ντοσιέ που είχε παρουσιάσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών με ντοκουμέντα που αποδείκνυαν, κατά τις ΗΠΑ, την παρουσία ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία.


Ο δημοσιογράφος ρωτά τους δύο ενόπλους τα ονόματά τους, οι οποίοι του τα δίνουν δείχνοντας και τα ρωσικά τους διαβατήρια. Τονίζουν ωστόσο ότι είναι ρώσοι μεν, αλλά «εθελοντές» που έχουν έρθει για να «πολεμήσουν το αμερικανικό κακό» και να υπερασπιστούν τους «αδελφούς Κοζάκους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024