Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αιματοκύλισαν αγορά στο Χαλέπι οι αεροπορικές δυνάμεις του Άσαντ

Αιματοκύλισαν αγορά στο Χαλέπι οι αεροπορικές δυνάμεις του Άσαντ

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε αεροπορική επιδρομή των συριακών δυνάμεων με βαρέλια-βόμβες στην αγορά χωριού στην επαρχία του Χαλεπιού. Οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι αφότου επικράτησαν έναντι των ανταρτών σε θέσεις γύρω από τη Δαμασκό και την κεντρική Συρία.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε αεροπορική επιδρομή των συριακών δυνάμεων με βαρόλια-βόμβες στην αγορά χωριού στην επαρχία του Χαλεπιού.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι αφότου επικράτησαν έναντι των ανταρτών σε θέσεις γύρω από τη Δαμασκό και την κεντρική Συρία.

Σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους τελευταίους μήνες έχουν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, ενώ χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η νέα επιδρομή σημειώθηκε στο χωριό Αταρέμπ. «Επλήγη αγορά και υπάρχουν πολλοί νεκροί. Το καθεστώς χτυπά τους πολίτες που στηρίζουν την εξέγερση» δήλωσε ο Άμπου Όμαρ, ακτιβιστής από το Χαλέπι.

Άλλοι ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία διακρίνονται σοροί ανάμεσα σε χαλάσματα και σκηνές πανικού. Σε ένα από τα βίντεο μία γυναίκα ουρλιάζει δίπλα στο άψυχο κορμί ενός συγγενή της.

Σε άλλα πλάνα ένας άνδρας σκύβει πάνω από ένα παιδί με κομμένο πόδι. Δεν είναι σαφές εάν το παιδί είναι ζωντανό ή νεκρό.

Μεγάλο μέρος της επαρχίας του Χαλεπιού ελέγχεται από τους αντάρτες από το 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024