Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα υπάρξουν συνέπειες» απειλεί το Κίεβο ο Βλαντιμίρ Πούτιν

«Θα υπάρξουν συνέπειες» απειλεί το Κίεβο ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Προειδοποιητικό μήνυμα στην Ουκρανία στέλνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας πως εάν οι αρχές του Κιέβου πάρουν τα όπλα κατά των φιλορώσων στα ανατολικά της χώρας θα υπάρξουν συνέπειες. «Εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου το έκαναν αυτό, τότε πρόκειται απλά για μια χούντα, για ένα είδος εγκληματικής συμμορίας» τόνισε.

Προειδοποιητικό μήνυμα στην Ουκρανία στέλνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας πως εάν οι αρχές του Κιέβο πάρουν τα όπλα κατά των φιλορώσων στα ανατολικά της χώρας θα υπάρξουν συνέπειες.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την καταφυγή στα όπλα «σοβαρό έγκλημα».

«Εάν οι άνθρωποι αυτοί προχωρούν στην αποκαλούμενη «οξεία φάση» (της σύγκρουσης με τους διαδηλωτές), αυτή δεν είναι οξεία φάση, είναι απλά μια επιχείρηση τιμωρίας και καταστολής και ασφαλώς θα έχει συνέπειες για τους ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, και ιδίως στις διακρατικές μας σχέσεις», επισήμανε ο Πούτιν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά από μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας.

«Εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου το έκαναν αυτό, τότε πρόκειται απλά για μια χούντα, για ένα είδος εγκληματικής συμμορίας» συνέχισε ο Πούτιν.

Ακόμη, ο Πούτιν χαρακτήρισε τις κυρώσεις επιζήμιες για όλους, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στην παγκόσμια οικονομία και να πλήξουν και εκείνους που τις επιβάλουν.

Τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας πλήγωσαν την ρωσική οικονομία, αλλά η ζημιά δεν ήταν κρίσιμη.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζει, από την πλευρά του, ότι τα πρώτα βήματα για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης θα πρέπει να γίνουν από το Κίεβο.

Προσθέτει ότι και οι ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να πείσουν το Κίεβο να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας που υπεγράφη τη περασμένη εβδομάδα για την Ουκρανία.

«Δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα πρώτα βήματα πρέπει να γίνουν από τις αρχές του Κιέβου. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη τους την επιρροή για να αναγκάσουν τις αρχές του Κιέβου να αναγνωρίσουν τις… ευθύνες τους για το τι συμβαίνει. Είμαστε υπέρ του να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης» τόνισε ο Λαβρόφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024