Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Αποκατάσταση των πληθυσμών που υπέφεραν στην Κριμαία

Πούτιν: Αποκατάσταση των πληθυσμών που υπέφεραν στην Κριμαία

Ο Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ρωσόφωνους από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ να αποκτήσουν τη ρωσική ιθαγένεια. Ο ίδιος υπέγραψε επίσης Διάταγμα για την αποκατάσταση των πληθυσμών της Κριμαίας που υπέφεραν στο παρελθόν: Τάταροι, Αρμένιοι, Έλληνες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ρωσόφωνους από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ να αποκτήσουν τη ρωσική ιθαγένεια, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η τροποποίηση αυτή ακολουθεί την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία και γίνεται σε μια περίοδο που κορυφώνεται η ένταση στις ρωσόφωνες, ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες της Κριμαίας ψήφισαν με 97% την απόσχισή τους από την Ουκρανία και την ένωσή τους με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κριμαία, δήλωσε ότι η περιοχή θα γίνει «ειδική οικονομική ζώνη», ώστε α προσελκύσει επενδυτές.

Επίσης, ο Πούτιν υπέγραψε Διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι Τάταροι της Κριμαίας και άλλες εθνικές μειονότητες.

«Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για να αποκατασταθεί ο ταταρικός πληθυσμός της Κριμαίας, ο αρμενικός πληθυσμός, οι Γερμανοί, οι Έλληνες -όλοι εκείνοι που υπέφεραν στη διάρκεια των διώξεων του Στάλιν» δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνεδρία του Κρατικού Συμβουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024