Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Κίεβο ο Μπάιντεν, ενώ η Συμφωνία της Γενεύης μοιάζει κενό γράμμα

Στο Κίεβο ο Μπάιντεν, ενώ η Συμφωνία της Γενεύης μοιάζει κενό γράμμα

Επίσκεψη-αστραπή στην Ουκρανία θα πραγματοποιήσει ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να συναντηθεί με την μεταβατική κυβέρνηση της χώρας. Εν τω μεταξύ, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα στα ανατολικά, ξεκαθαρίζοντας -κυρίως προς τη Μόσχα- ότι είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα. Ο Λαβρόφ κατηγόρησε ανοικτά το Κίεβο ότι παραβιάζει τη Συμφωνία της Γενεύης.

Επίσκεψη-αστραπή στην Ουκρανία θα πραγματοποιήσει ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να συναντηθεί με την μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν θα φθάσει το απόγευμα της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, προκειμένου να συναντηθεί με τον μεταβατικό πρόεδρο και τον πρωθυπουργό, εκπροσώπους κομμάτων και περιφερειών.

«Ο Τζο Μπάιντεν θα «συζητήσει σχετικά με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να συμβάλει στη σταθεροποίηση και την ενίσχυση της οικονομίας της Ουκρανίας και να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματος, στην αποκέντρωση, στις προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς και στη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών την 25η Μαΐου» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα στο Σλαβιάνσκ, ξεκαθαρίζοντας -κυρίως προς τη Μόσχα- ότι είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα για το ποιοι ευθύνονται.

Στην ανατολική Ουκρανία μεταβαίνει και ο υπουργός Εσωτερικών για να επιθεωρήσει τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς, τη στιγμή που αυτονομιστής ηγέτης καλεί τον Βλ.Πούτιν να στείλει δυνάμεις «διατήρησης της ειρήνης για να προστατεύσουν τον πληθυσμό από τους φασίστες».
{{{ map }}}
Ανήμερα του Πάσχα σημειώθηκε το πιο αιματηρό επεισόδιο στην Ουκρανία από την έναρξη της κρίσης, με τη Ρωσία να κατηγορεί τον ακροδεξιό Δεξιό Τομέα για την ένοπλη επίθεση σε φυλάκιο φιλορώσων αυτονομιστών και τους Ουκρανούς εθνικιστές να κατηγορούν από την πλευρά τους τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

Τη Δευτέρα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι παραβιάζει τη Συμφωνία της Γενεύης.

«Γίνονται βήματα –πάνω από όλα από εκείνους που άρπαξαν την εξουσία στο Κίεβο- που όχι μόνο δεν τηρούν αλλά παραβιάζουν βάναυσα τη συμφωνία της Γενεύης» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024