Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο καπετάνιος του μοιραίου φέρι διαφήμιζε την ασφάλειά του

Όταν ο καπετάνιος του μοιραίου φέρι διαφήμιζε την ασφάλειά του

Ο 69χρονος πλοίαρχος του φεριμπότ που βυθίστηκε στη Ν.Κορέα είχε εμφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε ένα διαφημιστικό σποτ στο οποίο διαβεβαίωνε τους συμπατριώτες του ότι το ταξίδι από το Ιντσόν στο νησί Τζέτζου ήταν απόλυτα ασφαλές. Aρκεί οι επιβάτες να ακολουθούν τις οδηγίες του πληρώματος...

Ο 69χρονος πλοίαρχος του φεριμπότ που βυθίστηκε στη Ν.Κορέα είχε εμφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε ένα διαφημιστικό σποτ στο οποίο διαβεβαίωνε τους συμπατριώτες του ότι το ταξίδι από το Ιντσόν στο νησί Τζέτζου ήταν απόλυτα ασφαλές, αρκεί οι επιβάτες να ακολουθούσαν τις οδηγίες του πληρώματος.

Κατά τραγική ειρωνεία την περασμένη Τετάρτη το πλήρωμα συνέστησε στους επιβάτες -στην πλειονότητά τους νεαροί μαθητές- να παραμείνουν στις καμπίνες τους ενώ το πλοίο βυθιζόταν.

Όπως συνηθίζεται στην κορεατική κοινωνία, ελάχιστοι αμφισβήτησαν τις εντολές. Όσοι γλίτωσαν είτε δεν άκουσαν την προειδοποίηση είτε την αγνόησαν και πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Από τους 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, οι 339 ήταν μαθητές και δάσκαλοι ενός λυκείου.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 64 ανθρώπων ενώ άλλοι 238 αγνοούνται και πιστεύεται ότι πνίγηκαν, παγιδευμένοι στο κουφάρι του αναποδογυρισμένου πλοίου Sewol. Ο καπετάνιος Λι Τζουν-σέοκ και άλλα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί.

Ο Λι είχε γυρίσει τη διαφήμιση το 2010, τονίζοντας πόσο ασφαλές ήταν το ταξίδι από το λιμάνι Ιντσόν προς το τουριστικό θέρετρο Τζέτζου.

«Οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι και πιστεύω ότι είναι ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς αρκεί να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών του πληρώματός μας» δήλωνε ο καπετάνιος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι OBS.

Ο ίδιος έχει πλέον συλληφθεί και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.

Απόσπασμα του βίντεο από το κορεατικό NTDTV

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024