Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκλεισε το Twitter τους λογαριασμούς που «τιτίβιζαν» τα σκάνδαλα Ερντογάν

Έκλεισε το Twitter τους λογαριασμούς που «τιτίβιζαν» τα σκάνδαλα Ερντογάν

Το Twitter ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε την πρόσβαση σε δύο λογαριασμούς που κατηγορούνται από την κυβέρνηση Ερντογάν ότι διέρρεαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού, εμπλέκοντας τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του σε υποθέσεις διαφθοράς. Πάντως, το Twitter ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Άγκυρας και δεν θα δώσει στις Αρχές πληροφορίες για τους χρήστες.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε την πρόσβαση σε δύο λογαριασμούς που κατηγορούνται από την κυβέρνηση Ερντογάν ότι διέρρεαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού, εμπλέκοντας τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις επαφές που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία δυο εκπρόσωποι της εταιρείας.

Οι δύο επίμαχοι λογαριασμοί ανέβαζαν καθημερινά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου, ηχογραφημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που ενέπλεκαν μέλη της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Ερντογάν σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Πάντως, το Twitter ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Άγκυρας και δεν θα δώσει στις τουρκικές αρχές «πληροφορίες για τους χρήστες των λογαριασμών απλώς και μόνο επειδή τις ζητάει μια κυβέρνηση».

Ο Ερντογάν είχε απαιτήσει από το Twitter να ανοίξει ένα γραφείο σύνδεσης στην Τουρκία και να πληρώνει φόρους όμως η εταιρεία αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα γραφείο της σε μια χώρα όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στον ιστοχώρο της.

Υπενθυμίζεται ότι το YouTube παραμένει μπλοκαρισμένο στην Τουρκία από τις 28 Μαρτίου, μετά την ανάρτηση μιας ηχογραφημένης, απόρρητης συνάντησης μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων που συζητούσαν μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη γειτονική Συρία.

Οι διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα αυτό φαίνεται ότι έχουν παγώσει, εν αναμονή και της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024