Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σβήνουν οι ελπίδες στο ναυάγιο της Ν.Κορέας, ανασύρθηκαν οι πρώτες σοροί

Σβήνουν οι ελπίδες στο ναυάγιο της Ν.Κορέας, ανασύρθηκαν οι πρώτες σοροί

Με τα ισχυρά ρεύματα και τη χαμηλή ορατότητα παλεύουν τα συνεργεία γύρω από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα για να συνεχίσουν την έρευνα, η οποία θεωρείται πλέον επιχείρηση με εξαιρετικά ελάχιστες ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μέσα στο σκάφος. Oι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο μήνες. Η άπειρη τρίτη αξιωματικός βρισκόταν στο πηδάλιο την ώρα του δυστυχήματος, ενώ ο υπό κράτηση πλοίαρχος υποστηρίζει ότι καθυστέρησε την εκκένωση για «λόγους ασφαλείας». Δύτες ανέσυραν τρεις σορούς.

Με τα ισχυρά ρεύματα και τη χαμηλή ορατότητα παλεύουν τα συνεργεία γύρω από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα για να συνεχίσουν την έρευνα, η οποία θεωρείται πλέον επιχείρηση με εξαιρετικά ελάχιστες ελπίδες πλέον να βρεθούν επιζώντες μέσα στο σκάφος.

Το Μεγάλο Σάββατο, δύτες ανέσυραν τρεις σορούς.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, στο πηδάλιο την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν η άπειρη τρίτη αξιωματικός. Ο υπό κράτηση πλοίαρχος υποστηρίζει ότι καθυστέρησε την εκκένωση για «λόγους ασφαλείας».

Oι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο μήνες, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του αρμόδιο κορεατικού κέντρου, Σιν Γουόν-Ναμ, σύμφωνα με το BBC.

Οι συνθήκες δυσχεραίνουν τις έρευνες, με τα ισχυρά ρεύματα και τη χαμηλή ορατήτητα. Στην περιοχή του ναυαγίου έχουν φτάσει τρεις γερανοί, οι οποίοι όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν μέχρι να κριθούν ασφαλείς οι συνθήκες.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των επιβαινόντων στο φέρι μπόουτ έχουν αρχίσει να δίνουν δείγματα γενετικού υλικού ώστε να ταυτοποιηθούν όσες σοροί έχουν ανασυρθεί.

Ο τελευταίος απολογισμός τοποθετούσε στους 269 τους αγνοούμενους, στους 32 τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και στους 174 τους διασωθέντες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024