Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραίτηση συμβούλου Ολάντ μετά από κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων

Παραίτηση συμβούλου Ολάντ μετά από κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων

Την παραίτησή του ανακοίνωσε στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Ολάντ, μετά από κατηγορίες που δέχθηκε για σύγκρουση συμφερόντων και πολυτελή βίο, από ειδησεογραφική σελίδα. Ο ίδιος δηλώνει αθώος, και εξηγεί ότι παραιτείται προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί καλύτερα τον εαυτό του, αλλά και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολάντ και στην κυβέρνηση «σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Στενός συνεργάτης και πολιτικός σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι παραιτείται, σήμερα, Παρασκευή, αφού κατηγορήθηκε για σύγκρουση συμφερόντων και πολυτελή βίο από ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Θέλω να επαναλάβω ότι δεν διέπραξα κανένα σφάλμα. Ποτέ δεν βρέθηκα σε μια κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων», αναφέρει σε ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ακιλίνο Μορέγ ο οποίος επιθυμεί, ωστόσο, να «θέσει τέρμα στα καθήκοντά του» στο Ελιζέ προκειμένου να «είναι εξ ολοκλήρου ελεύθερος να απαντήσει στις επιθέσεις».

Ο πρώην σύμβουλος, που ήταν επίσης επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας του Ελιζέ, δηλώνει ακόμη πως έλαβε την απόφασή του «προκειμένου να μην παρεμποδίσει το έργο του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή στη ζωή της χώρας».

«Το κάνω, τέλος, για να προστατεύσω την οικογένειά μου», καταλήγει.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart, ο Ακιλίνο Μορέγ εισέπραξε το 2007 12.500 ευρώ για εργασίες συμβούλου στο εργαστήριο της Δανίας Lundbeck, την ίδια στιγμή που εργαζόταν στο πλαίσιο διυπουργικού οργανισμού επιφορτισμένου κυρίως να ελέγχει τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Ο οργανισμός αυτός, η Γενική Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων (Igas) δήλωσε σήμερα ότι δεν είχε δώσει άδεια στον Ακιλίνο Μορέγ προκειμένου να εργαστεί στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Η Mediapart αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο ζωής του πολιτικού συμβούλου του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε «30 ζευγάρια ακριβά παπούτσια κατά παραγγελία» που λούστραρε κάθε δύο μήνες στο προεδρικό μέγαρο, καθώς και δύο οδηγούς στη διάθεση του ιδίου και των οικείων του.

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως σε μια περίοδο κατά την οποία η γαλλική κυβέρνηση, εξασθενημένη μετά την ήττα της αριστεράς στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, έχει μόλις ανακοινώσει μέτρα λιτότητας για την ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024