Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες αγνοούμενοι μαθητές σε ναυάγιο στη Νότιο Κορέα

Εκατοντάδες αγνοούμενοι μαθητές σε ναυάγιο στη Νότιο Κορέα

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική ακτή της Νοτίου Κορέας, καθώς αγνοούνται περισσότεροι από 280 επιβανόντες πλοίου που βυθίστηκε τα ξημερώματα. Η πλειοψηφία των επιβατών ήταν μαθητές Λυκείου σε εκδρομή. Τουλάχιστον τέσσερις επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους και 55 τραυματίστηκαν. Από τους συνολικά 462 επιβαίνοντες διασώθηκαν περισσότεροι από 160. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 87 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής, μέχρι και αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Φωτορεπορτάζ.

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική ακτή της Νοτίου Κορέας, καθώς αγνοούνται περισσότεροι από 280 επιβανόντες πλοίου που βυθίστηκε τα ξημερώματα. Η πλειοψηφία των επιβατών ήταν μαθητές Λυκείου σε εκδρομή.

Τουλάχιστον τέσσερις επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους και 55 τραυματίστηκαν. Από τους συνολικά 462 επιβαίνοντες διασώθηκαν περισσότεροι από 160.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 87 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής, μέχρι και αμερικανικό πολεμικό πλοίο.

Πολλοί επιβάτες πήδηξαν μόνοι τους στη θάλασσα για να σωθούν. Προτού το οχηματαγωγό αρχίσει να βυθίζεται, ακούστηκε ένας ισχυρός ήχος πρόσκρουσης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο YTN ένας επιβάτης που διασώθηκε από το σκάφος.
{{{ map }}}
Το οχηματαγωγό μετέφερε 459 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές Λυκείου.

Η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή ανέφερε πριν το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ότι έχει επιβεβαιωθεί μόνο η διάσωση 164 ατόμων και «σχεδόν 300» αγνοούνται. Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το οχηματαγωγό να έχει πάρει κλίση με την πλώρη μέσα στο νερό, ενώ υπερίπταται πλήθος ελικοπτέρων.

Λίγο αργότερα, έξω από νερό είχε μείνει μόνο ένα μικρό μέρος της καρίνας.

Το οχηματαγωγό έπλεε προς το νησί Ζεζού και έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας).

Εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ιντσεόν (δυτική Ν.Κορέα) και το τουριστικό νησί Ζεζού. Οι μαθητές πήγαιναν εκδρομή στο Ζεζού, το οποίο επονομάζεται «η νοτιοκορεατική Χαβάη».

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 87 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής. Το αμερικανό πολεμικό USS Bonhomme Richard, που μεταφέρει και ελικόπτερα, έχει έλαβε διαταγές να πάει στο σημείο του ναυαγίου και να συνδράμει στις έρευνες.

Μέλη της ακτοφυλακής και δύτες αναζητούσαν για επιζόντες.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, γεγονός που θα έκανε το δυστύχημα ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της χώρας. Το 1993, 292 άτομα σκοτώθηκαν σε ναυάγιο φέρι μπόουτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024