Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νοκ-άουτ πέφτει ο Ολάντ από Σαρκοζί και Λεπέν στις δημοσκοπήσεις

Νοκ-άουτ πέφτει ο Ολάντ από Σαρκοζί και Λεπέν στις δημοσκοπήσεις

Τη... σκιά αμφότερων των Νικολά Σαρκοζί και Μαρίν Λεπέν θα έβλεπε ο Φρανσουά Ολάντ εάν στήνονταν σήμερα προεδρικές κάλπες στη Γαλλία και διεκδικούσε την επανεκλογή του. Με τη δημοτικότητά του ήδη σε ιστορικό χαμηλό, ο Ολάντ θα έπεφτε νοκ-άουτ στον πρώτο εκλογικό γύρο τόσο από τον προκάτοχό του στην προεδρία, όσο και από την αρχηγό του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που σάρωσε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Τη… σκιά αμφότερων των Νικολά Σαρκοζί και Μαρίν Λεπέν θα έβλεπε ο Φρανσουά Ολάντ εάν στήνονταν σήμερα προεδρικές κάλπες στη Γαλλία και διεκδικούσε την επανεκλογή του. Με τη δημοτικότητά του ήδη σε ιστορικό χαμηλό, ο Ολάντ θα έπεφτε νοκ-άουτ στον πρώτο εκλογικό γύρο τόσο από τον προκάτοχό του στην προεδρία, όσο και από την αρχηγό του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που σάρωσε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου OpionWay δίνει στον Φρανσουά Ολάντ ποσοστό μόλις 19% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι 29% που αποσπά ο Νικολά Σαρκοζί και 25% η Μαρίν Λεπέν.

Στη μονομαχία της δεύτερης Κυριακής μεταξύ των Σαρκοζί-Λεπέν, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίζεται να επικρατεί της αρχηγού της ακροδεξιάς με ποσοστό 67% έναντι 33%.

Εάν ο Φρανσουά Ολάντ κατόρθωσε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο για να έλθει αντιμέτωπος με την Μαρίν Λεπέν, θα κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 54% έναντι 46%, βάσει της έρευνας.

«Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος στον μέσον της θητείας του βρίσκεται σε τόσο κακή θέση στις δημοσκοπήσεις και το Εθνικό Μέτωπο είχε τόσο ισχυρή θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών» δηλώνει ο αναλυτής του OpionWay Μπρουνό Ζανμπάρ.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των ηνίων της Γαλλίας η δημοτικότητα Ολάντ έχει «ισοπεδωθεί» εξαιτίας της οργής των ψηφοφόρων για την αποτυχία του να επανεκκινήσει την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσει το επίπεδο της ανεργίας που έχει «κολλήσει» πάνω από το 10%.

Η θητεία του Φρανσουά Ολάντ λήγει το 2017.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024