Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αιματοκύλισμα σε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στη Νιγηρία

Αιματοκύλισμα σε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στη Νιγηρία

Ισχυρή έκρηξη έπληξε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στα προάστια της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι επιβεβαιωμένοι μέχρι στιγμής νεκροί είναι 71, ενώ 124 είναι οι τραυματίες H έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, όταν αρκετοί Νιγηριανοί ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και ταξί για να πάνε στη δουλειά τους. Για την επίθεση θεωρείται ύποπτη η Μπόκο Χαράμ.

Ισχυρή έκρηξη έπληξε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στα προάστια της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα. Εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι επιβεβαιωμένοι μέχρι στιγμής νεκροί είναι 71, ενώ 124 είναι οι τραυματίες, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες στο προάστιο Ενγιανγιάν, που οδηγεί στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Δεκάδες λεωφορεία γεμάτα επιβάτες, ανάμεσά τους περίπου 12 κυβερνητικά οχήματα, καταστράφηκαν από την έκρηξη.

Στην περιοχή έφτασαν άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων, ενώ στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν αποκλείσει το σημείο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Για «δεκάδες νεκρούς» έκανε λόγο και εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

«Είναι ακριβές να πούμε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις βομβών στο σταθμό λεωφορείων Nyanya Motor Park» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάνζο Εζεκιέλ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC, η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, όταν αρκετοί Νιγηριανοί ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και ταξί για να πάνε στη δουλειά τους.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, δύο λεωφορεία γεμάτα κόσμο χτυπήθηκαν. Περισσότερα από 30 οχήματα καταστράφηκαν και σημειώθηκαν μικρότερες εκρήξεις, καθώς ντεπόζιτα καυσίμων πήραν φωτιά και εξερράγησαν.

«Περίμενα να μπω στο λεωφορείο όταν άκουσα μία εκκωφαντική έκρηξη και μετά είδα καπνό. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος» είπε η Μίμι Ντάνιελς που εργάζεται στην Αμπούζα.

«Πάνω από δύο λεωφορεία που μετέφεραν εργάτες κόπηκαν στη μέση από την έκρηξη. Είδα πολλούς επιβάτες του λεωφορείου νεκρούς και πολλούς τραυματισμένους» είπε άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Κίνγκλεϊ Ατζιμόμπι.

Από την έκρηξη σχηματίστηκε μία τρύπα 1,2 μέτρων. Ο σταθμός βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι υποψίες πέφτουν στην Μπόκο Χαράμ.

Η ισλαμιστική οργάνωση θεωρείται ότι βρίσκεται και πίσω από την επίθεση σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας την περασμένη εβδομάδα. Στη διάρκεια της επίθεσης αυτής είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 60 άτομα.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση εναντίον σχολής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024