Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Αναγκαία η τροποποίηση συνθηκών της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές

Σόιμπλε: Αναγκαία η τροποποίηση συνθηκών της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές

Την ανάγκη να εξεταστεί μια τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου και να ενισχυθεί η λειτουργία της Ευρωζώνης τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt. «Η (γερμανική) κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει τουλάχιστον μια θεσμική βελτίωση της Ευρωζώνης. Η νομισματική ένωση έχει ανάγκη κοινή δημοσιονομική και οικονομική πολιτική» πρόσθεσε.

Την ανάγκη να εξεταστεί μια τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου και να ενισχυθεί η λειτουργία της Ευρωζώνης τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, η συζήτηση για μια αλλαγή των συνθηκών θα μπει και πάλι στο τραπέζι» διαβεβαίωσε ο υπουργός, ο οποίος είχε ήδη εκφράσει την ευχή να υπάρξουν τέτοιες τροποποιήσεις πριν από τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση, αλλά τελικά υποχώρησε εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του χρονοδιαγράμματος.

«Η (γερμανική) κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει τουλάχιστον μια θεσμική βελτίωση της Ευρωζώνης. Η νομισματική ένωση έχει ανάγκη κοινή δημοσιονομική και οικονομική πολιτική» πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός θεωρεί έτσι πως «μπορεί να εξετασθεί» η δημιουργία ενός κοινοβουλίου αποκλειστικά για την Ευρωζώνη, καθώς και η δημιουργία μιας θέσης «αρχηγού του Eurogroup», του οποίου προεδρεύει προς το παρόν ένας από τους υπουργούς Οικονομικών της περιφέρειας, αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Σόιμπλε εκτιμά πως η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού σε ορισμένες χώρες, όπως και το υψηλό αποτέλεσμα του Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές δημοτικές εκλογές, «δεν είναι μια καλή εξέλιξη».

«Ίσως η κρίση στην Ουκρανία να κάνει τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν και πάλι την αξία της ευρωπαϊκής ενότητας και να τους δώσει κίνητρο να πάνε να ψηφίσουν] δήλωσε ο γερμανός υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024