Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απεργεί το γερμανικό Δημόσιο διεκδικώντας αυξήσεις

Απεργεί το γερμανικό Δημόσιο διεκδικώντας αυξήσεις

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα της Γερμανίας πραγματοποιούν προειδοποιητικές απεργίες από τις αρχές της εβδομάδας διεκδικώντας αύξηση των μισθών τους. Το μετρό και τα λεωφορεία δεν κυκλοφόρησαν σε αρκετές πόλεις, ενώ έκλεισαν πολλοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και δημόσια κολυμβητήρια. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του συνδικάτου εργαζομένων και της κυβέρνησης επαναλαμβάνονται την Πέμπτη.

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα της Γερμανίας πραγματοποιούν προειδοποιητικές απεργίες από τις αρχές της εβδομάδας διεκδικώντας αύξηση των μισθών τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες ver.di.

Την Τετάρτη, το μετρό και τα λεωφορεία δεν κυκλοφόρησαν σε κάποιες πόλεις περιλαμβανομένου του Ανόβερου (στα βόρεια), της Στουτγάρδης (στα νοτιοδυτικά) και της Γένα (στα κεντροανατολικά), ενώ πολλοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και δημόσια κολυμβητήρια δεν άνοιξαν για τους πολίτες.

Οι περιοχές που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η Βάδη- Βυρτεμβέργη (στα νοτιοδυτικά) και συγκεκριμένα η Στουτγάρδη, η Έσση (στα δυτικά) και επίσης η Φρανκφούρτη, η Κάτω Σαξωνία (στα βόρεια) όπως και η Βαυαρία (στο νότο), το Αμβούργο (στο βορά) και το Βερολίνο, σύμφωνα με το ver.di.

«Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα των εργαζομένων προς τους εργοδότες τους: τους λένε ότι περιμένουν περισσότερα από εκείνους στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου ver.di Φρανκ Μπσίρσκε, κι εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Ομοσπονδιακό Κράτος και οι περιφέρειες θα πρέπει να κάνουν «μια προσφορά επί της οποίας να μπορούμε να διαπραγματευθούμε».

Οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν την Πέμπτη στο Πότσνταμ με τη συμμετοχή του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Το συνδικάτο διεκδικεί για τους 2,1 εκατομμύρια εργαζομένους του μια αύξηση της τάξης των 100 ευρώ του μισθού τους, στην οποία θέλει να προσθέσει μία επιπλέον αύξηση της τάξης του 3,5%, κάτι που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργοδοτών ισοδυναμεί με μια αύξηση 7%.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι του γερμανικού δημοσίου δεν παρουσίασαν καμία πρόταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024