Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίεβο: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία

Κίεβο: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία

Η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, δήλωσε στο Κίεβο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εβγκέν Περεμπγίνις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Τόνισε ότι η συμφωνία που υπεγράφη με τη Μόσχα «δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία, το δίκαιο και τη λογική». Άμεση ρήξη των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία ζήτησε το κόμμα του Βίταλι Κλίτσκο.

Η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, δήλωσε στο Κίεβο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εβγκέν Περεμπγίνις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την αποκαλούμενη ανεξαρτησία και την αποκαλούμενη συμφωνία για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία» δήλωσε ο Περεμπγίνις προσθέτοντας πως η συμφωνία που υπογράφηκε με τη Μόσχα «δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία, το δίκαιο και τη λογική».

«Η ομιλία του Πούτιν δείχνει με μεγάλη σαφήνεια πόσο πολύ πραγματική είναι η απειλή που δημιουργεί η Ρωσία για τη διεθνή ασφάλεια» πρόσθεσε.

Το κόμμα του Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας και υποψηφίου για την προεδρία της Ουκρανίας στις εκλογές της 25ης Μαΐου, ζήτησε να υπάρξει «άμεση ρήξη» των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία.

«Με βάση τις εχθρικές πράξεις των ρωσικών αρχών και την πρακτική των διεθνών σχέσεων, επιμένουμε στην άμεση ρήξη των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία» αναφέρει το κόμμα Ουντάρ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως αντίδραση στην ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Το ρωσικό κοινοβούλιο θα αρχίσει μέσα στις προσεχείς ημέρες τη διαδικασία της επικύρωσης της συνθήκης με την οποία η Κριμαία καθίσταται τμήμα της Ρωσίας, μετέδωσε στο μεταξύ το πρακτορείο Ιταρ-Τας, επικαλούμενο δήλωση κοινοβουλευτικού αξιωματούχου μετά τη σημερινή ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα αρχίσουμε σύντομα την επικύρωση. Αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Δούμας Αλεξάντρ Ζούκοφ σχετικά με τη συνθήκη, το κείμενο της οποίας είπε πως τίθεται σε ισχύ με την επικύρωσή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024