Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ποτέ δεν θα δεχτούμε την προσάρτηση της Κριμαίας» διαμηνύει το Κίεβο

«Ποτέ δεν θα δεχτούμε την προσάρτηση της Κριμαίας» διαμηνύει το Κίεβο

Έτοιμη να προσέλθει σε διαπραγμάτευση με το Κρεμλίνο σχετικά με την κατάληψη της Κριμαίας δηλώνει η Ουκρανία διά στόματος του μεταβατικού προέδρου Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, όμως διαμηνύει ότι ποτέ δεν θα αποδεχτεί την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία. «Ποτέ δεν θα συμφιλιωθούμε με την προσάρτηση της επικράτειάς μας» τονίζει ο Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό διάγγελμα, λέγοντας ότι η Ρωσία έχει καταληφθεί από πανικό διότι οικοδομείται μία δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ουκρανία.

Έτοιμη να προσέλθει σε διαπραγμάτευση με το Κρεμλίνο σχετικά με την κατάληψη της Κριμαίας δηλώνει η Ουκρανία διά στόματος του μεταβατικού προέδρου Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, ωστόσο ταυτόχρονα διαμηνύει ότι ποτέ δεν θα αποδεχτεί την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.

«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά ποτέ δεν θα συμφιλιωθούμε με την προσάρτηση της επικράτειάς μας» δήλωσε ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό διάγγελμα μετά το επίσημο αίτημα της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία με «όπλο» το δημοψήφισμα.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε απορρίψει νωρίτερα ρωσική πρόταση για τη σύσταση ομάδας επαφής προκειμένου να μεσολαβήσει στην κρίση και να εισηγηθεί τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της Ουκρανίας.

Στο διάγγελμά του ο Τουρτσίνοφ δήλωσε επίσης ότι οποιεσδήποτε ενέργειες υποκινούν μαζική αναταραχή στην Ουκρανία θα εκλαμβάνονται ως «στήριξη στον στρατιωτικό εισβολέα και έγκλημα κατά του κράτους».

Ο ίδιος δήλωσε ότι το Κρεμλίνο έχει καταληφθεί από πανικό, από το φόβο μιας Ουκρανίας δημοκρατικής και ευρωπαϊκής, γεγονός που εξηγεί την επίθεση στην Κριμαία.

«Η ρωσική κυβέρνηση ονειρεύεται να ανοικοδομήσει την Αυτοκρατορία. Έχουν καταληφθεί από πανικό […] έναντι του παραδείγματος της Ουκρανίας, όπου ο λαός νίκησε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Το Κρεμλίνο φοβάται τη δημοκρατική Ουκρανία, την ευρωπαϊκή και ευημερούσα Ουκρανία, την οποία οικοδομούμε τώρα. Αυτό είναι το πραγματικό κίνητρο της επίθεσης» ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024