Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ίχνη του χαμένου Boeing της Μαλαισίας αναζητούν τέσσερις χώρες

Τα ίχνη του χαμένου Boeing της Μαλαισίας αναζητούν τέσσερις χώρες

Θρίλερ με αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας, το οποίο μετέφερε 239 επιβάτες από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Το αεροσκάφος, τύπου Boeing B777-200, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. Τέσσερις χώρες έχουν κινητοποιηθεί αναζητώντας τα ίχνη του. Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των επιβατών στα αεροδρόμια Μαλαισίας και Κίνας.

Θρίλερ με αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας, το οποίο μετέφερε 239 επιβάτες από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing B777-200, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της πόλης Χο Τσι Μινχ 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας κοντά στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. {{{ map }}}

Το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη διεξάγουν στη θαλάσσια περιοχή νότια του βιετναμέζικου νησιού Το Τσου κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Tο μεσημέρι έγινε γνωστό από το Βιετνάμ ότι εντοπίστηκαν κηλίδες πετρελαίου που ενδέχεται να προέρχονται από το Boeing 777.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των βιετναμεζικών Αρχών, οι κηλίδες, που έχουν μήκος 10 έως 15 χιλιόμετρα, είναι το είδος που θα προκαλούνταν από συντριβή αεροσκάφους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροσκάφος συνετρίβη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εντοπίσουμε το αεροπλάνο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι είμαστε απόλυτα διαφανείς και δίνουμε όποια πληροφορία έχουμε το συντομότερο δυνατόν.»


Αλλά και η Malaysia Airlines είχε αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, διαψεύδοντας δηλώσεις βιετναμέζου αξιωματούχου, ο οποίος αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι «ενδεχομένως να έχει συντριβεί».

«Λυπούμαστε βαθιά που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370 η οποία αναχώρησε από την Κουλά Λουμπούρ στις 00:41 (του Σαββάτου, ώρα Μαλαισίας, 18:41 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) και κατευθυνόταν στο Πεκίνο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines.

Για την υπόθεση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Κίνας με τον ομόλογό του της Μαλαισίας. Το Πεκίνο ζητά από την Κουάλα Λουμπούρ να εντείνει τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος αναμενόταν να φτάσει στο Πεκίνο στις 6:30 της ίδιας ημέρας (00:30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

«Η ομάδα μας ενημερώνει τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους τους επιβάτες, το πλήρωμα και τις οικογένειές τους» σημείωσε ο Γιαχία, τονίζοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές που έχουν θέσει σε συναγερμό τις ομάδες έρευνας και διάσωσης για να εντοπίσουν το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 άνθρωποι: 12μελές πλήρωμα και 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν, επίσης, τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος δεν επέβαινε κανένας ιταλός πολίτης.

Ο πιλότος του Μπόινγκ είναι έμπειρος και εργάζεται στη Malaysian Airlines από το 1981 έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 18.365 ώρες πτήσης.

Η κινεζική πρεσβεία στη Μαλαισία έχει δημιουργήσει μια ομάδα έκτακτης ανάγκης υπό τον πρεσβευτή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Παράλληλα, το Πεκίνο έχει στείλει δύο πλοία έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και το υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ σε συνεργασία με τη Μαλαισία και την Κίνα.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Πεκίνου σημείωσε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Μέλη των οικογενειών των επιβατών έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο, ενώ στις οθόνες η πτήση εμφανίζεται απλώς να έχει «καθυστέρηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024