Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ στο κέντρο της Συμφερόπολης

Δεκάδες κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ στο κέντρο της Συμφερόπολης

Δεκάδες κουκουλοφόροι οπλισμένοι με καλάσνικοφ πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της Συμφερόπολης, ενώ η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος του διαμελισμού και η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να «βοηθήσει» την Κριμαία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι κουκουλοφόροι φορούν στολή χωρίς διακριτικά, και έχουν λάβει θέση κοντά στο Κοινοβούλιο της Κριμαίας. Για μεταφορά 6.000 «επιπλέον» ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία μιλά ο ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Δεκάδες κουκουλοφόροι οπλισμένοι με καλάσνικοφ πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της Συμφερόπολης, ενώ η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος του διαμελισμού και η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να «βοηθήσει» την Κριμαία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι άνδρες φορούν στολή χωρίς διακριτικά, και έχουν λάβει θέση κοντά στο Κοινοβούλιο της Κριμαίας στη Συμφερόπολη.

Δύο οπλοπολυβόλα έχουν τοποθετηθεί επίσης κατά τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να προστατευθεί το κτίριο του Κοινοβουλίου. Φιλορωσική ομάδα κομάντος είχε ήδη πάρει τον έλεγχο του κοινοβουλίου την Πέμπτη.

Την Παρασκευή, στρατιώτες χωρίς διακριτικά κατέλαβαν δύο αεροδρόμια στην Κριμαία και στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Κανένα θωρακισμένο όχημα δεν διακρίνεται το Σάββατο στο κέντρο της Συμφερόπολης. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τη μετακίνηση μιας αυτοκινητοπομπής μεταφοράς στρατιωτών και φορτηγών το βράδυ της Παρασκευής στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Σεβαστούπολη με τη Συμφερόπολη.

Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι η Ρωσία μετέφερε «πρόσφατα» 6.000 επιπλέον προσωπικό στην Ουκρανία και τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό στην Κριμαία.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατήγγειλε ότι «άγνωστοι ένοπλοι άνδρες, που είχαν σταλεί από το Κίεβο, επιχείρησαν να καταλάβουν το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας».

Αποτέλεσμα της «ύπουλης προβοκάτσιας», όπως χαρακτηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ την απόπειρα του Κιέβου να θέσει υπό τον έλεγχό του τις υπηρεσίες ασφαλείας στη χερσόνησο, ήταν να προκληθούν θύματα, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίζεται.

«Χάρη στις αποφασιστικές ενέργειες των μονάδων αυτοάμυνας έγινε δυνατό να αποτραπεί η κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών» σημειώνει η ρωσική διπλωματία υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό «επιβεβαιώνει την επιδίωξη γνωστών πολιτικών κύκλων στο Κίεβο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χερσόνησο».

«Καλούμε όσους δίνουν παρόμοιες διαταγές στο Κίεβο σε αυτοσυγκράτηση. Θεωρούμε μέγιστη ανευθυνότητα την περαιτέρω κλιμάκωση της έτσι κι αλλιώς τεταμένης κατάστασης στην Κριμαία», καταλήγει η ειδική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, ο νέος επικεφαλής της Κριμαίας πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ είχε ζητήσει τη βοήθεια του Κρεμλίνου για την «αποκατάσταση της τάξης και της ηρεμίας» στην Κριμαία. «Δεν θα αδιαφορήσουμε» ήταν η ρωσική απάντηση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τη Μόσχα για τις συνέπειες στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024