Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέγραψε τελικά τον ομοφοβικό νόμο ο πρόεδρος της Ουγκάντας

Υπέγραψε τελικά τον ομοφοβικό νόμο ο πρόεδρος της Ουγκάντας

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσέβενι υπέγραψε τελικά το νομοσχέδιο το οποίο καθιστά ακόμη πιο σκληρή την ήδη αυστηρή νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι μία τέτοια απόφαση θα περιπλέξει τις διμερείς σχέσεις. Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τους ομοφυλόφιλους. Παράλληλα, ποινικοποιεί και τη μη καταγγελία περιστατικών ομοφυλοφιλίας.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσέβενι υπέγραψε τελικά το νομοσχέδιο το οποίο καθιστά ακόμη πιο σκληρή την ήδη αυστηρή νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι μία τέτοια απόφαση θα περιπλέξει τις διμερείς σχέσεις.

Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τους ομοφυλόφιλους. Παράλληλα, ποινικοποιεί και τη μη καταγγελία περιστατικών ομοφυλοφιλίας.

Ένα μήνα πριν ο πρόεδρος της Ουγκάντας είχε αρνηθεί να εγκρίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χωρίς να τηρηθούν οι πρέπουσες διαδικασίες.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Μουσέβενι, προχωρώντας στην επικύρωση του νόμου, θέλει να εξασφαλίσει την «ανεξαρτησία της χώρας του από τις δυτικές πιέσεις».

Ο νέος νόμος αναμένεται να ικανοποιήσει τους συντηρητικούς οπαδούς του Μουσέβενι που είναι σφοδροί επικριτές της ομοφυλοφιλίας, αλλά διακινδυνεύει να αποξενώσει τους δυτικούς χρηματοδότες της χώρας.

Η επικύρωση του νόμου έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της κυβέρνησης στο Έντεμπε, κοντά στην πρωτεύουσα Καμπάλα.

Η ισχύουσα –από την εποχή της αποικιοκρατίας– νομοθεσία στην Ουγκάντα προβλέπει ποινές φυλάκισης «για παρά φύση σαρκικές επαφές».

Ο νέος νόμος καθιστά δραματικά αυστηρότερο το υπάρχον πλαίσιο θεσπίζοντας την απαγόρευση της προώθησης της ομοφυλοφιλίας, ποινές για όσους δεν καταγγέλλουν τους ομοφυλόφιλους και επιβάλλοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για πλήθος πράξεων ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, μεταξύ των οποίων και το άγγιγμα δημοσίως.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024