Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς τέλος η βία στο Κίεβο, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Χωρίς τέλος η βία στο Κίεβο, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Συνεχώς αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Κίεβο, ενώ οι νεκροί από το πρωί στην πλατεία Ανεξαρτησίας ξεπερνούν τους 20. Εκκενώθηκε η Βουλή για το φόβο «εφόδου». Αντρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν από διάφορα σημεία του Κιέβου. Πρόχειρα νοσοκομεία για τους τραυματίες έγιναν τα γύρω κτίρια. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν φωτογραφίες με σορούς στην πλατεία. Ζωντανή εικόνα.

Συνεχώς αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας στο Κίεβο, ενώ οι νεκροί από το πρωί στην πλατεία Ανεξαρτησίας ξεπερνούν τους 20. Εκκενώθηκε η Βουλή για το φόβο «εφόδου». Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν από διάφορα σημεία του Κιέβου. Πρόχειρα νοσοκομεία για τους τραυματίες έγιναν τα γύρω κτίρια. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν φωτογραφίες με σορούς στην πλατεία.

Ο νεότερος επίσημος απολογισμός για τις αιματηρές συγκρούσεις μέχρι την Πέμπτη κάνει λόγο για τουλάχιστον 54 νεκρούς, εκ των οποίων οι 50 τις δύο τελευταίες ημέρες. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους τους 285.

Σύμφωνα με αναφορές, γιατροί έχουν δεχτεί πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, την ώρα που φρόντιζαν τραυματίες από τα επεισόδια. Αντρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν από διάφορα σημεία προς τους διαδηλωτές. Ερασιτεχνικό βίντεο, που μεταδόθηκε και από το Sky News, δείχνει έναν αστυνομικό την ώρα που πυροβολεί στο πλήθος. Δείτε το βίντεο:

Ο ανταποκριτής του Associated Press αναφέρει ότι είδε «αριθμό νεκρών διαδηλωτών» στην Πλατεία ενώ οι πρώτες αναφορές μιλούν ακόμη και για 21 νεκρούς. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν φωτογραφίες με σορούς στην πλατεία.

Οι αναφορές μιλούν για αρκετές σορούς που έχουν μία σφαίρα στο μέτωπο -ένδειξη ότι γύρω από την πλατεία δρουν «επαγγελματίες». Φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν όπλα, ενδεχομένως ελεύθερων σκοπευτών.

Φαίνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ομάδα διαδηλωτών -του ακροδεξιού «Δεξιού Τομέα»- στην Πλατεία Ανεξαρτησίας κυνήγησε δυνάμεις ασφαλείας την ώρα που οι δεύτερες αποχωρούσαν, με αποτέλεσμα νέα αναζωπύρωση.



Live streaming video by Ustream

Η αστυνομία αναφέρει ότι 20 μέλη της τραυματίστηκαν από πυρά που έριξαν άγνωστοι από το κτίριο του Ωδείου, στο νότιο τμήμα της πλατείας.Μετά τα περιστατικά, όπως αναφέρει το Reuters, οι διαδηλωτές είχαν επεκταθεί σε τμήμα της πλατείας που είχε καταλάβει την Τετάρτη η αστυνομία.

Παράλληλα, εκκενώθηκε το κοντινό κτίριο της Βουλής λόγω πιθανής εφόδου των διαδηλωτών.{{{ map }}}

Στο κέντρο της πλατείας το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου συνέχιζαν να καίνε τα λάστιχα που χρησιμοποιούνται ως οδοφράγματα, παραμένει αρκετός κόσμος.

Οι αναφορές για την αναζωπύρωση της έντασης μιλούν για μολότοφ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ενδεχομένως και πραγματικά πυρά, ενώ τρία άτομα απομακρύνθηκαν με φορεία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μικρός αριθμός ενστόλων «συνελήφθη» από τους διαδηλωτές.

Ο ανταποκριτής του BBC μιλά για χαοτικό κυνηγητό διαδηλωτών με την αστυνομία. Το Russia Today αναφέρει επίσης ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

4 λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους τόσο ανεξήγητα ενοχλητικούς

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ακόμα κι αν λένε σωστά πράγματα ή σε γενικές γραμμές φέρονται «οκέι» μας είναι απολύτως αντιπαθείς; Ο «σκιώδης εαυτός» μας φταίει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024