Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμερον: Τα χειρότερα με τις πλημμύρες δεν έχουν περάσει

Κάμερον: Τα χειρότερα με τις πλημμύρες δεν έχουν περάσει

Μέτρα για τους πλημμυροπαθείς ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχουν σημάδια ότι η απειλή βρίσκεται στο τέλος της. «Η κατάσταση (με τις πλημμύρες) θα γίνει χειρότερη, πριν γίνει καλύτερη» είπε. Ο Κάμερον ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση.

Μέτρα για τους πλημμυροπαθείς ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχουν σημάδια ότι η απειλή βρίσκεται στο τέλος της. «Η κατάσταση (με τις πλημμύρες) θα γίνει χειρότερη, πριν γίνει καλύτερη» είπε. Παράλληλα, ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Κάμερον ανακοίνωσε μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, λέγοντας ότι τα χρήματα «δεν αποτελούν εμπόδιο» στις προσπάθειες αποκατάστασης.

Προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν σημάδια ότι η απειλή βρίσκεται στο τέλος της, λέγοντας: «Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, πριν γίνει καλύτερη».

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Τρίτη ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση που έχει προκληθεί στη Βρετανία από τις πλημμύρες.

«Ακυρώνω την επίσκεψή μου στη Μέση Ανατολή» είπε ο Κάμερον. «Στέλνω τη συγγνώμη μου στον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τη διαχείριση αυτών των πλημμυρών» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον συνέχισε την περιοδεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Ντόρσετ και του Ντέβον.

Συνολικά, 16 προειδοποιήσεις για σαρωτικές πλημμύρες και 133 προειδοποιήσεις για πλημμύρες (προειδοποίηση μικρότερου βαθμού) έχουν τεθεί σε ισχύ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή 1.600 στρατιώτες και εκατοντάδες άλλοι είναι διαθέσιμοι.

Υπουργική επιτροπή θα διαχειριστή την κρίση, η πρώτη συνάντηση της οποίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Περίπου 1.000 σπίτια έχουν εκκενωθεί στις όχθες του Τάμεση, καθώς χωριά και πόλεις καλύφθηκαν από τη λάσπη, με εκατοντάδες ακόμα σπίτια να κινδυνεύουν.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που θα πλήξουν και πάλι την χώρα κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στη Βρετανία.

Τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν πλημμυρίσει στη Βρετανία πάνω από 5.000 ιδιοκτησίες, ενώ από το Δεκέμβριο έχουν εκδοθεί συνολικά 130 προειδοποιήσεις για πλημμύρες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των εντονότερων βροχοπτώσεων για τα τελευταία 250 χρόνια, όπως αναφέρει το BBC.

Σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει την πόλη του Ρίντινγκ με το Λόντον Πάντινγκτον, ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων σε διάφορες περιοχές εξαιτίας των πλημμυρών, όπως τα Μίντλαντς και στην Ουαλία.

Ο μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας επίσης προέβλεψε ότι οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας θα πληγούν από θυελλώδεις ανέμους αύριο, με τις ριπές να φθάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένονται επιπλέον προβλήματα στις μετακινήσεις και το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Εν τω μεταξύ, μια ενδοκυβερνητική κόντρα φέρεται να έχει ξεσπάσει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς της κρίσης, καθώς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινοτήτων Έρικ Πικλς εμφανίστηκε να επιτίθεται φραστικά εναντίον της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Πάντως, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι δεν χρειάζεται να παραιτηθεί κανείς, εκφράζοντας έτσι εμμέσως τη στήριξή του στον Πικλς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024