Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος από θανάτωση καμηλοπάρδαλης ενώπιον παιδιών σε ζωολογικό κήπο

Σάλος από θανάτωση καμηλοπάρδαλης ενώπιον παιδιών σε ζωολογικό κήπο

Ο Μάριους, αρσενική καμηλοπάρδαλη του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, θανατώθηκε για να αποφευχθεί ενδογαμία στην ομάδα του κήπου, παρά τη συλλογή υπογραφών εναντίον της απόφασης. Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου σκότωσε, τεμάχισε την καμηλοπάρδαλη και την τάισε στα λιοντάρια μπροστά στους επισκέπτες του κήπου, ανάμεσά τους και σε αρκετά παιδιά, και έχει πλέον αρχίσει να δέχεται ακόμη και απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ο Μάριους, αρσενική καμηλοπάρδαλη του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, θανατώθηκε για να αποφευχθεί ενδογαμία στην ομάδα του κήπου, παρά τη συλλογή υπογραφών εναντίον της απόφασης. Ο τεμαχισμός της, πριν ταΐστεί στα λιοντάρια, έγινε μπροστά στους επισκέπτες (ανάμεσά τους και παιδιά), και η υπόθεση έχει προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις που το προσωπικό του κήπου δέχεται μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήηματα.

Η καμηλοπάρδαλη, ηλικίας 18 μηνών, είχε κοινό γενετικό υπόβαθρο με τις υπόλοιπες αρσενικές καμηλοπαρδάλεις του κήπου της Κοπεγχάγης και έτσι η διεύθυνση αποφάσισε, για να αποφύγει την γονιδιακή «ανακύκλωση» και την ενδεχόμενη γέννηση ασθενών ζώων, να θανατώσει τον Μάριους.

Ζωολογικός κήπος στη Βρετανία προσφέρθηκε να πάρει τον Μάριους, ξεκινώντας και συλλογή υπογραφών (μαζεύοντας περίπου 20.000). Τελικά όμως η διεύθυνση προχώρησε στη θανάτωση, που έγινε με πυροβολισμό στο κεφάλι του ζώου.

Στη συνέχεια, οι κτηνίατροι του κήπου τεμάχισαν την καμηλοπάρδαλη ενώπιον των επισκεπτών του κήπου. Αρκετά παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό.

Ορισμένα από τα τμήματα της σορού του ζώου ταΐστηκαν στη συνέχεια στα λιοντάρια του κήπου (επίσης ενώπιον του κοινού). Τα υπόλοιπα στάλθηκαν σε πανεπιστήμια.

Μετά το περιστατικό όμως, που είχε πάρει μεγάλη έκταση, οι αντιδράσεις εντάθηκαν. Ο διευθυντής του κήπου, Μπενγκτ Χολστ, είπε πως στόχος προσωπικών απειλών έχει γίνει και ο ίδιος.

«Λαμβάνω ευθείες απειλές εναντίον του ζωολογικού κήπου, εμού και της οικογένειάς μου» είπε ο Χολστ, σύμφωνα με το Reuters. Σε τηλεφώνημα που έγινε στο σπίτι του στη μέση της νύχτας, όπως είπε, ο άγνωστος του είπε πως εκείνος και η οικογένειά του «αξίζουν να πεθάνουν».

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι και άλλα μέλη του προσωπικού του κήπου έχουν δεχθεί απειλές. Η διεύθυνση υπερασπίζεται την απόφασή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024