Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Pussy Riot αποκηρύσσουν τις αποφυλακισμένες... Pussy Riot

Οι Pussy Riot αποκηρύσσουν τις αποφυλακισμένες… Pussy Riot

Έξι μέλη του ρωσικού πανκ γκρουπ Pussy Riot υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, στην οποία επιμένουν ότι η Μαρία Αλεχίνα και Ναντέζα Τολοκονίκοβα που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα δεν θα πρέπει να θεωρούνται μέλη τους. Η επιστολή αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες ξέχασαν «τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά του γκρουπ».

Έξι μέλη του ρωσικού πανκ γκρουπ Pussy Riot υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, στην οποία επιμένουν ότι η Μαρία Αλεχίνα και Ναντέζα Τολοκονίκοβα που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα δεν θα πρέπει να θεωρούνται μέλη τους.

Γνωστές ως Μάσα και Νάντια, οι δύο γυναίκες είχαν καταδικαστεί σε διετή ποινή φυλάκισης επειδή τραγούδησαν μία πανκ προσευχή κατά του Πούτιν στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας. Αφέθηκαν ελεύθερες τον Δεκέμβριο.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες ξέχασαν «τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά του γκρουπ».

Τα έξι μέλη του γκρουπ που υπέγραψαν την επιστολή δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνουν ανώνυμα και υπογράφουν ως Γκαράντια, Φάρα, Σαΐμπα, Κατ, Σεραφίμα και Σουμάχερ.

Η επιστολή αναφέρει ότι η Αλεχίνα και η Τολοκονίκοβα «έχουν τόσο παρασυρθεί τόσο από τα προβλήματα στις ρωσικές φυλακές, ώστε λησμόνησαν πλήρως τις προσδοκίες και τα ιδανικά της ομάδας μας», δηλαδή τον φεμινισμό, την αυτονομιστική αντίσταση και τον αγώνα κατά του αυταρχισμού, λόγους για τους οποίους -όπως αναφέρουν- τιμωρήθηκαν άδικα.

Τα μέλη του γκρουπ επέκριναν την Αλεχίνα και την Τολοκονίκοβα για την εμφάνισή τους στην συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας στη Νέα Υόρκη, στο πλευρό της Μαντόνα.

«Οι εμφανίσεις μας είναι πάντοτε «παράνομες» και πραγματοποιούνται μόνο σε απρόβλεπτα σημεία και δημόσιες τοποθεσίες που δεν έχουν σχεδιαστεί για παραδοσιακό τρόπο ψυχαγωγίας» είπε.

Αν και οι δύο γυναίκες αναφέρουν συχνά ότι δεν αποτελούν πλέον μέλη των Pussy Riot, η επιστολή καταγγέλλει τη δημόσια ανακοίνωση που πριν από την εμφάνισή τους έκανε λόγο για «την πρώτη νόμιμη περφόρμανς των Pussy Riot».

Στην επιστολή τους τα έξι μέλη έδιναν συγχαρητήρια στις δύο γυναίκες για τον νέο τους ρόλο, λέγοντας ότι έχασαν δύο φίλες και δύο μέλη, «αλλά ο κόσμος κέρδισε δύο γενναίες, ενδιαφέρουσες, αμφιλεγόμενες ακτιβίστριες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πολεμούν για τα δικαιώματα των Ρώσων κρατουμένων».

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να τις συγχαρούμε από κοντά, επειδή αρνούνται να έχουν οποιαδήποτε επαφή μαζί μας» συμπληρώνει η επιστολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024