Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απροετοίμαστος για το χτύπημα του χειμώνα πιάστηκε ο αμερικανικός Νότος

Απροετοίμαστος για το χτύπημα του χειμώνα πιάστηκε ο αμερικανικός Νότος

Η χειμερινή καταιγίδα «Λέων» που πλήττει τα νότια και τα μεσοδυτικά των αμερικανικών Πολιτειών έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα, φέρνοντας απροσδόκητα επίπεδα χιονιού και ισχυρούς ανέμους. Έξι Πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Ατλάντα παρέλυσε από χιλιάδες αυτοκίνητα που έμειναν κολλημένα στο δρόμο ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να επιστρέψουν σπίτια τους.

Η χειμερινή καταιγίδα «Λέων» που πλήττει τα νότια και τα μεσοδυτικά των αμερικανικών Πολιτειών έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα, φέρνοντας απροσδόκητα επίπεδα χιονιού, ισχυρούς ανέμους και πιάνοντας μερικές περιοχές απροετοίμαστες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι Πολιτείες Αλαμπάμα, Τζιόρτζια, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Σε μερικές περιοχές, οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίζει να επιστρέφουν στα χαμηλά επίπεδα της «πολικής δίνης» των προηγούμενων εβδομάδων. Ακόμη και το Τέξας υφίσταται κακοκαιρία που δεν έχει συνηθίσει.

Η ταλαιπωρία από τον καιρό ήταν μεγαλύτερη στην Ατλάντα: Μετά το μεσημέρι, όταν το χιόνι άρχισε εντείνεται, οι κάτοικοι έφυγαν νωρίτερα από τις δουλειές τους για να επιστρέψουν εγκαίρως. Η μαζική έξοδος σε συνδυασμό με την απόφαση των σχολείων να κλείσουν (που έβγαλε και τους γονείς στο δρόμο) δημιούργησε κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο, με τους οδικούς άξονες να μπλοκάρουν γρήγορα ενώ το χιόνι συνέχιζε να πέφτει.

Ο καθαρισμός των δρόμων από τα δημοτικά συνεργεία επιβραδύνθηκε από τα οχήματα που ήταν σταματημένα σχεδόν παντού. Σε ορισμένα σημεία, όπως αναφέρει η Washington Post, τα αυτοκίνητα έμειναν κολλημένα ακόμη και μέχρι τα μεσάνυχτα (πρωί Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Η ισχυρότερη του αναμενόμενου χιονόπτωση στην Αλαμπάμα άλλαξε την τελευταία στιγμή τον προγραμματισμό σχολείων στην Πολιτεία, τα οποία έκαναν βιαστικές προετοιμασίες για να σταματήσουν τα μαθήματα και να στείλουν τους μαθητές στα σπίτια τους.

Καθώς όμως το χιόνι στους δρόμους επιδείνωνε την κατάσταση, κομητείες όπως το Κλέι άρχισαν να προετοιμάζονται για να διανυκτερεύσουν οι μαθητές στα σχολεία, μαζεύοντας κουβέρτες. Ακόμη και το Σιγάγο προχώρησε στην εξαιρετικά σπάνια απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία όλων των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024