Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ψυχρή» υποδοχή επιφύλαξε ο Πάπας στον Ολάντ

«Ψυχρή» υποδοχή επιφύλαξε ο Πάπας στον Ολάντ

«Ψυχρή» υποδοχή επιφύλαξε στον Γάλλο πρόεδρο ο Πάπας Φραγκίσκος, στην πρώτη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αγία Έδρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την «χαμηλών τόνων» κόντρα της γαλλικής κυβέρνησης με την Καθολική Εκκλησία για το ζήτημα του γάμου των ομοφυλόφιλων. Περιορισμένης έκτασης έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε γαλλική εκκλησία στη Ρώμη τη νύχτα πριν την επίσκεψη.

«Ψυχρή» υποδοχή επιφύλαξε στον Γάλλο πρόεδρο ο Πάπας Φραγκίσκος, στην πρώτη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αγία Έδρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την «χαμηλών τόνων» κόντρα της γαλλικής κυβέρνησης με την Καθολική Εκκλησία για το ζήτημα του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Ο Ολάντ έγινε δεκτός από τον Πάπα το μεσημέρι για τη συνάντηση, ωστόσο ο αργεντινός ποντίφικας υποδέχθηκε σκεπτικός τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Απουσίαζε το γνωστό πλατύ και ζεστό χαμόγελο με το οποίο συνήθως ο Πάπας υποδέχεται τους καλεσμένους του.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι ζήτησε να δεχτεί το Βατικανό μια αντιπροσωπεία του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, της σημαντικότερης οργάνωσης της αντιπολίτευσης.

«Εξέφρασα την επιθυμία μου να μπορέσει να δεχτεί το Βατικανό τον Συριακό Συνασπισμό» είπε ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους και, αναφερόμενος στην ειρηνευτική σύνοδο της Γενεύης, σημείωσε ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τις μάχες και να διανείμουμε ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο Ολάντ σημείωσε ότι ο ίδιος και ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

«Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί ώστε οι χριστιανοί της Ανατολής να παραμείνουν εκεί όπου ζούσαν ανέκαθεν και να μην πάρουν το δρόμο της εξορίας λόγω των συνεχιζόμενων μαχών. Οι χριστιανοί της Ανατολής πρέπει να στηριχθούν και να προστατευθούν», τόνισε.

Τη νύχτα πριν την επίσκεψη, είχε σημειωθεί περιορισμένης έκτασης έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε γαλλική εκκλησία στη Ρώμη.

Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και η ενδεχόμενη σύνδεση με την επίσκεψη Ολάντ ήταν «ανάμεσα στις πολλές εκτιμήσεις» που έχει η αστυνομία της Ρώμης για το περιστατικό, όπως ανέφεραν Ιταλοί αξιωματούχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024