Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Ταϊλάνδη

Έκρηξη στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Ταϊλάνδη

Τουλάχιστον 22 άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που η Αντιπολίτευση πραγματοποιούσε μία ακόμα αντικυβερνητική πορεία στο κέντρο της Μπανγκόκ. Οι διαδηλωτές ζητούν την αποχώρηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και το τέλος αυτού που αποκαλούν «σύστημα Τακσίν» (από το όνομα του αδελφού της), τον οποίο συνδέουν με γενικευμένη διαφθορά.

Τουλάχιστον 22 άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που η Αντιπολίτευση πραγματοποιούσε μία ακόμα αντικυβερνητική πορεία στο κέντρο της Μπανγκόκ.

Οι διαδηλωτές ζητούν την αποχώρηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και το τέλος αυτού που αποκαλούν «σύστημα Τακσίν» (από το όνομα του αδελφού της), τον οποίο συνδέουν με γενικευμένη διαφθορά.

Επικεφαλής της διαδήλωσης ήταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σουτέκ Ταουγκσουμπάν, ο οποίος δεν τραυματίστηκε. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επίσης αποφασίσει να μποϊκοτάρουν την πρόωρη κάλπη της 2ας Φεβρουαρίου.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ξέσπασε η πολιτική κρίση, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς πάντως οι Αρχές να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους δράστες αυτών των επιθέσεων.

Πάντως από τις δηλώσεις υπουργών φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή της με τις διαδηλώσεις και την κατάληψη δημόσιων κτιρίων.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σουραπόνγκ Τοβιτσάκτσακαϊκούλ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα, ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός υπουργείων και οδικών αρτηριών: «Σύντομα. Είναι καιρός. Πρέπει να κάνουμε κάτι.»

Ο πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα, ο οποίος παραμένει το κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής παρά την εξορία του, ανατράπηκε το 2006 με πραξικόπημα το οποίο βύθισε την Ταϊλάνδη σε αλλεπάλληλες πολιτικές κρίσεις διχάζοντας την κοινωνία.

Επιχειρώντας να βγει από το αδιέξοδο, η αδελφή του προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 2 Φεβρουαρίου, τις οποίες -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- θα τις κερδίσει το κόμμα της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024