Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Δημοσκόπηση εκτοξεύει τους ευρωσκεπτικιστές, τρίτος ο Κάμερον

Βρετανία: Δημοσκόπηση εκτοξεύει τους ευρωσκεπτικιστές, τρίτος ο Κάμερον

Εκτοπισμό του Κάμερον στην τρίτη θέση και εκτόξευση του ευρωσκεπτικιστικού «Κόμματος της Ανεξαρτησίας» δείχνει δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τάμπλοϊντ εφημερίδας Sun. Η δημοσκόπηση υποστηρίζει ότι Εργατικοί και ευρωσκεπτικιστές θα διπλασιάσουν τις έδρες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκτός του οποίου εμφανίζονται οι συγκυβερνώντες Ελεύθεροι Δημοκράτες (LibDem).

Εκτοπισμό του Κάμερον στην τρίτη θέση και εκτόξευση του ευρωσκεπτικιστικού «Κόμματος της Ανεξαρτησίας» δείχνει δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τάμπλοϊντ εφημερίδας Sun.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το YouGov για λογαριασμό της Sun και δημοσιεύεται την Πέμπτη. Μία ημέρα νωρίτερα, ο Τζορτζ Όζμπορν είχε επανεπιβεβαιώσει την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης του Λονδίνου με την ΕΕ και έπειτα δημοψήφισμα.

Η πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ενέδωσε στην πίεση του ευρωσκεπτικιστικού τμήματος των βουλευτών του. Φαίνεται όμως, εάν δοθεί βάση στη δημοσκόπηση της Sun, πως η απώλεια απήχησης των Συντηρητικών στους ψηφοφόρους με φόντο την ΕΕ συνεχίζεται.

Έτσι, η δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές βλέπει πρώτη βρετανική δύναμη του Εργατικούς με 32% (28 έδρες από τις σημερινές 15) και δεύτερο το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φαράτζ με 26% (και 23 έδρες, δέκα παραπάνω από σήμερα).

Τρίτοι εμφανίζονται οι Συντηρητικοί του Κάμερον, με 23% και 15 έδρες (από 11). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες εμφανίζονται να χάνουν όλες τις έδρες τους στην Ευρωβουλή.

Σε δηλώσεις του στη Sun, ο Φαράτζ χαρακτήρισε «εντυπωσιακά» τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Το YouGov υπογραμμίζει πάντως πως η συμπεριφορά των ψηφοφόρων θα ήταν πολύ διαφορετική εάν επρόκειτο για εθνικές εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024