Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον ερωτευμένο Φρανσουά Ολάντ

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον ερωτευμένο Φρανσουά Ολάντ

Επρόκειτο να είναι μια συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, όπου οι επιδόσεις του δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Το μαρτυρούν άλλωστε η πραγματικότητα, αλλά και οι δημοσκοπήσεις. Όμως ο πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ δύσκολα θα αποφύγει τις ερωτήσεις για την ιδιωτική του ζωή μετά τις αποκαλύψεις για το δεσμό του με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ και τη νοσηλεία της επίσημης συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ.

Επρόκειτο να είναι μια συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, όπου οι επιδόσεις του δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Το μαρτυρούν άλλωστε η πραγματικότητα, αλλά και οι δημοσκοπήσεις.

Όμως ο πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ δύσκολα θα αποφύγει τις ερωτήσεις για την ιδιωτική του ζωή μετά τις αποκαλύψεις για το δεσμό του με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ και τη νοσηλεία της επίσημης συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τη χειρότερη στιγμή για τον σοσιαλιστή πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε στη συνέντευξη Τύπου να αφήσει πίσω του το καταστροφικό 2013, το οποίο σηματοδοτήθηκε κυρίως από την αδυναμία του να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει την ανεργία.

Ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει ενώπιον 500 δημοσιογράφων για τη νέα κοινωνική και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική του, το περίγραμμα της οποίας είχε παρουσιάσει στις 31 Δεκεμβρίου, βρίσκεται τώρα μπερδεμένος σε ένα κωμειδύλλιο που προκαλεί αμηχανία στην παράταξή του, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως απαξιώνει το λειτούργημα του αρχηγού του κράτους.

Οι κορσικανοί μαφιόζοι

Η παραδοσιακή ανοχή των Γάλλων στις ιδιοτροπίες των ηγετών τους δοκιμάζεται, ωστόσο, σκληρά από μια άλλη ενοχλητική αποκάλυψη. Το διαμέρισμα που στέγαζε τον έρωτα του Ολάντ και της 41χρονης ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ, το είχε δανείσει στην τελευταία μια άλλη ηθοποιός, η Εμανιέλ Οκ, η οποία διατηρούσε αισθηματικές σχέσεις με κορσικανούς μαφιόζους.

Ο Monde δεν διστάζει να κάνει λόγο για «δυσλειτουργίες» των υπηρεσιών του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, οι οποίες δεν φρόντισαν να επιβεβαιώσουν πως κανένα στοιχείο προβληματικό για την ασφάλεια του προέδρου δεν συνδέεται μ’ αυτό το διαμέρισμα που βρίσκεται δυο βήματα από την προεδρία, στην Οδό ντι Σιρκ, του Τσίρκου, προσθέτει το Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται γι’ αστείο…

Σύμφωνα με τον Parisien, η 48χρονη Βαλερί Τριερβελέρ, η δημοσιογράφος που μοιράζεται τη ζωή του Φρανσουά Ολάντ από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, διαθέτει γραφεία στο προεδρικό μέγαρο και τον συνοδεύει στις επισκέψεις του στο εξωτερικό, πληροφορήθηκε τα καθέκαστα από το στόμα του προέδρου το βράδυ της Πέμπτης, δηλαδή μερικά λεπτά πριν αποκαλυφθούν από το περιοδικό Closer.

Η Τριερβελέρ, η οποία εισήχθη σε νοσοκομείο την Παρασκευή λόγω «μεγάλης μελαγχολίας», «φαίνεται έτοιμη να συγχωρήσει (…), αλλά θέλει να μάθει πολύ γρήγορα ποιες είναι οι προθέσεις του Φρανσουά Ολάντ» γράφει σήμερα η εφημερίδα επικαλούμενη μέλος του περιβάλλοντός της.

Ο πρόεδρος δεν έχει παντρευτεί ποτέ, ούτε την Βαλερί Τριερβελέρ ούτε την προηγούμενη σύντροφό του, την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Μολονότι το γαλλικό Σύνταγμα δεν προβλέπει τίποτε αναφορικά με το καθεστώς της Πρώτης Κυρίας, αποτελεί παράδοση αυτή η τελευταία να διαθέτει μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεσή της από το προεδρικό μέγαρο. Όμως ο μοντερνισμός του σοσιαλιστή προέδρου σε θέματα ηθών δεν προχώρησε μέχρι το σημείο να αλλάξει τα πράγματα στον τομέα αυτό, ώστε να διαχωρίσει αυστηρά την ιδιωτική από τη δημόσια ζωή του.

Τώρα βρίσκεται εκτεθειμένος και έναντι των προεκλογικών υποσχέσεών του, όταν έλεγε πως θέλει να είναι ένας «νορμάλ» πρόεδρος, αντίθετα από τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δεν δίσταζε να εμφανίζεται ως ζευγάρι πρώτα με τη δεύτερη σύζυγό του, την Σεσιλιά Σιγκανέ-Αλμπενίζ και στη συνέχεια με την τρίτη σύζυγό του, την Κάρλα Μπρούνι.

«Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πράξω ούτως ώστε η συμπεριφορά μου να είναι σε κάθε στιγμή υποδειγματική» είχε υποσχεθεί ο Φρανσουά Ολάντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024