Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Reuters: Σάτιρα η ιστορία με τα σκυλιά που έφαγαν το θείο του  Κιμ Γιονγκ-Oυν

Reuters: Σάτιρα η ιστορία με τα σκυλιά που έφαγαν το θείο του Κιμ Γιονγκ-Oυν

Ως σάτιρα από ένα κινέζικο μπλογκ ξεκίνησε, σύμφωνα με το Reuters, η πληροφορία που προκάλεσε τον διεθνή αποτροπιασμό, ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Oυν, έριξε τον θείο του, Τζανγκ Σονγκ Θαέκ, σε πεινασμένα σκυλιά. Η πληροφορία εμφανίστηκε στην κινεζική ιστοσελίδα Tencent Weibo ως σατιρική ανάρτηση και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από έντυπα ανά τον κόσμο.

Ως σάτιρα από ένα κινέζικο μπλογκ ξεκίνησε, σύμφωνα με το Reuters, η πληροφορία που προκάλεσε τον διεθνή αποτροπιασμό, ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Oυν, έριξε τον θείο του, Τζανγκ Σονγκ Θαέκ, σε πεινασμένα σκυλιά.

Η είδηση, η οποία αναμεταδόθηκε σχεδόν άμεσα σε ολόκληρο τον κόσμο, δημοσιεύτηκε από εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ και περιέγραφε τον νεαρό ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ ως ακόμη σκληρότερο και απρόβλεπτο απ’ ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τον θείο του Κιμ, τον Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον περασμένο μήνα χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον τρόπο της εκτέλεσης του ανθρώπου που κάποτε ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη χώρα.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ εστάλη στο εκτελεστικό απόσπασμα, μοίρα που επιφυλάσσει η Βόρεια Κορέα για τους προδότες.

Ωστόσο, η πληροφορία ότι ο 67χρονος δόθηκε σε 120 πεινασμένους σκύλους εμφανίστηκε στην κινεζική ιστοσελίδα Tencent Weibo ως σατιρική ανάρτηση και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από έντυπα ανά τον κόσμο.

Η ανάρτηση στο Tencent Weibo που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου και δέχτηκε 290.000 «χτυπήματα», ανέφερε ότι ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ και πέντε συνεργάτες του κατασπαράχτηκαν από τα σκυλιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024