Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη πτήση μαχητικού με εξαρτήματα κατασκευασμένα σε 3D εκτυπωτή

Πρώτη πτήση μαχητικού με εξαρτήματα κατασκευασμένα σε 3D εκτυπωτή

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Tornado πέταξε για πρώτη φορά με μεταλλικά εξαρτήματα τυπωμένα σε 3D εκτυπωτή, ανακοίνωσε την Κυριακή η βρετανική αεροναυπηγική ομάδα της BAE Systems. Η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία » τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Ουόρτον στην βορειοδυτική Αγγλία.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Tornado πέταξε για πρώτη φορά με μεταλλικά εξαρτήματα τυπωμένα σε 3D εκτυπωτή, ανακοίνωσε την Κυριακή η βρετανική αεροναυπηγική ομάδα της BAE Systems.

Η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία » τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Ουόρτον στην βορειοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η βρετανική πολυεθνική εταιρεία άμυνας, ασφάλειας και αεροδιαστημικής.

Τα τμήματα του αεροπλάνου που δεν ήταν κατασκευασμένα με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά απλώς τυπώθηκαν σε 3D εκτυπωτή ήταν ένα προστατευτικό κάλυμμα για το πιλοτήριο, ένα τμήμα του συστήματος εισαγωγής αέρα και ένα μέρος στο σύστημα προσγείωσης, σύμφωνα με τη βρετανική ομάδα.

Οι 3D εκτυπωτές, οι οποίοι επιτρέπουν την κατασκευή ενός αντικειμένου προσθέτοντας στη σειρά στρώματα υλικού βάσει ενός αριθμητικού μοντέλου σε τρεις διαστάσεις, έχει γίνει το μέλλον της τεχνολογίας για την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Τον περασμένο Αύγουστο η NASA εκτόξευσε πύραυλο, του οποίου το ακροφύσιο του κινητήρα είχε τυπωθεί σε 3D εκτυπωτή.

Σύμφωνα με την BAE Systems η χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών θα μπορούσε να επιτρέψει την εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων λιρών κάθε χρόνο στον τομέα της αεροναυπηγικής.

Όπως δήλωσε ο Μάικ Μάρεϊ μηχανικός στην BAE Systems η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να εξοπλίσει «πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024