Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας δοκιμάζει τις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας δοκιμάζει τις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ

Αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκονται οι κάτοικοι στις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Ν.Τζέρσεϊ και των βορειοανατολικών πολιτειών κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους.

Αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκονται οι κάτοικοι στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και των βορειοανατολικών περιοχών κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους.

«Καλώ τους Νεοϋορκέζους να είναι προσεκτικοί, να αποφύγουν τα ταξίδια και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους» δήλωσε ο νέος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Πάνω από 2.200 πτήσεις ακυρώθηκαν το περασμένο 24ωρο, ενώ αναμένεται να ακυρωθούν άλλες 1.000 την Παρασκευή σε μια περίοδο όπου χιλιάδες αμερικανοί επιστρέφουν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, αλλά και χιλιάδες ξένοι τουρίστες επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Ο Κουόμο και ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρζι Κρις Κρίστι έδωσαν εντολή να μην προσέλθει στις εργασίες του το μη απαραίτητο προσωπικό των υπηρεσιών. Η Πολιτεία του Νιού Τζέρζι ανακοίνωσε πως τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Χόμποκεν και το Τζέρζι Σίτι.

Η χιονοθύελλα που πλήττει τη Νέα Υόρκη είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για το νέο δήμαρχο της πόλης, τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την Τετάρτη.

Η κακαιρία πλήττει επίσης και πάλι τις πολιτείες του Μέιν και του Νιου Χαμσάιρ, στο βορειανατολικόι άκρο της χώρας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι πολικές αέριες μάζες θα ρίξουν τις θερμοκρασίες κάτω από το φυσιολογικό και είναι πιθανό να σημειωθούν νέα επίπεδα-ρεκόρ.

«Οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν ως και 32 βαθμούς κάτω από το μηδέν» δήλωσε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ. «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι πάρα πολύ επικίνδυνες» συνέχισε.

«Η Μητέρα Φύση αποφάσισε να μου κάνει ένα τελευταίο δώρο» είπε με χιούμορ ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τόμας Μενίνο, ο οποίος αποχωρεί μετά από 20 χρόνια.

Αλλά και τμήματα του Καναδά έχουν πληγεί από το πολικό ψύχος. Στο Μόντρεαλ η θερμοκρασία έπεσε στους -26 βαθμούς, ενώ σε κεντρικές περιοχές του Κεμπέκ καταγράφηκαν -42 βαθμοί Κελσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024