Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη για τη ζωή του δίνει σε γαλλικό νοσοκομείο ο Σουμάχερ

Μάχη για τη ζωή του δίνει σε γαλλικό νοσοκομείο ο Σουμάχερ

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για τον διάσημο πιλότο της F1 Μίκαελ Σουμάχερ. Ο γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής, που βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν καμία πρόβλεψη. Στήριξη από την Γερμανίδα καγκελάριο και από «πιλότους» της Formula 1.

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για τον διάσημο πιλότο της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος το πρωί της Κυριακής τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως ο γερμανός πιλότος παραμένει σε τεχνητό κώμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ότι δεν μπορούν να κάνουν καμία πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο καθηγητής Ζαν Φρανσουά Πεϊγιέν δήλωσε ότι εάν ο Σουμάχερ δεν φορούσε προστατευτικό κράνος «δεν θα βρισκόταν τώρα εδώ».

Η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, επιβεβαίωσε το ατύχημα χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο 44χρονος έκανε σκι με τον έφηβο γιο του τη στιγμή του ατυχήματος.

Η ιατρική ομάδα λέει ότι η ηλικία του Σουμάχερ και το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε εγχείρηση χωρίς καθυστέρηση μετρούν υπέρ του, ωστόσο παραδέχθηκε ότι ο πιλότος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Στήριξη και από την Γερμανίδα καγκελάριο

Στο μεταξύ, τη λύπη της για το σοβαρό ατύχημα του Σουμάχερ, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. «Οπως εκατομμύρια Γερμανοί, η καγκελάριος και τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ταράχθηκαν πολύ όταν πληροφορήθηκαν το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι.

Ελπίζουμε μαζί με την οικογένειά του ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα τραύματά του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η συμπαράσταση των «πιλότων»

H είδηση έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο. Αρκετοί από τους πιλότους της Formula1 που γνώριζαν προσωπικά τον γερμανό αθλητή και «έτρεξαν» δίπλα του στις πίστες, στέλνουν μέσω Twitter ευχές για γρήγορη ανάρρωση.

Μεταξύ αυτών, ο βρετανός Μπάτον, αλλά και πρωταθλητές από άλλους χώρους, όπως ο ποδοσφαιριστής Μάικλ Όουεν. (σχόλια στο Twitter: #schumacher #PrayForSchumi)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024