Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη

Σκηνές ανάλογες των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού σημειώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν στην πλατεία Ταξίμ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν αντλίες νερού, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά των συγκεντρωμένων που φώναζαν «πιάστε τον κλέφτη» -αναφερόμενοι στο μεγάλο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την παντοδυναμία Ερντογάν. Συγκεντρώσεις επίσης σε Άγκυρα και Σμύρνη.

Σκηνές ανάλογες των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν στην πλατεία Ταξίμ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν αντλίες νερού, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά των συγκεντρωμένων.

«Πιάστε τον κλέφτη» φώναζαν οι διαδηλωτές με φόντο το πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την παντοδυναμία Ερντογάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν χρησιμοποιώντας νερό υπό πίεση, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να απωθήσουν τους διαδηλωτές στους δρόμους γύρω από την πλατεία, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του καλοκαιριού.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν επίσης στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη χωρίς να υπάρξουν αναφορές για βίαια επεισόδια.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφωνούσε ομιλία σε χιλιάδες υποστηρικτές του που είχε μεταβεί για την υποδοχή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση συγκλονίζεται από το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο, με φόντο τη διαμάχη Ερντογάν-δικτύου Γκιουλέν, που υποχρέωσε ήδη τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024