Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφίγγει η μέγκενη στον Ερντογάν παρά τις παραιτήσεις υπουργών

Σφίγγει η μέγκενη στον Ερντογάν παρά τις παραιτήσεις υπουργών

Ασφυκτική γίνεται η πίεση την οποία υφίσταται ο Ερντογάν εξαιτίας του σκανδάλου με τις μίζες στην Τουρκία και τη δικαστική έρευνα που έχει βάλει στο στόχαστρο υψηλά ιστάμενα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Οι παραιτήσεις τριών υπουργών που εμπλέκονται όχι μόνο δεν κατάφεραν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, αλλά αντιθέτως επιδεινώνουν τα πράγματα για τον πρωθυπουργό με έναν από τους παραιτηθέντες να τον καλεί ανοικτά να αποχωρήσει από την ηγεσία της κυβέρνησης.

Ασφυκτική γίνεται η πίεση την οποία υφίσταται ο Ερντογάν εξαιτίας του σκανδάλου με τις μίζες στην Τουρκία και τη δικαστική έρευνα που έχει βάλει στο στόχαστρο υψηλά ιστάμενα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Οι παραιτήσεις τριών υπουργών που εμπλέκονται όχι μόνο δεν κατάφεραν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, αλλά αντιθέτως επιδεινώνουν τα πράγματα για τον πρωθυπουργό με έναν από τους παραιτηθέντες να τον καλεί ανοικτά να αποχωρήσει από την ηγεσία της κυβέρνησης.

Με την παραίτηση των τριών υπουργών την Τετάρτη, την οποία ακολούθησε και παραίτηση συμπολιτευόμενου βουλευτή, ο ανασχηματισμός που πιθανολογείτο τις τελευταίες ημέρες είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένος.

Ωστόσο, το όποιο όφελος θα είχε για τον Ερντογάν η απομάκρυνση των υπουργών εξουδετερώθηκε με τη δήλωση του παραιτηθέντος υπουργού Περιβάλλοντος Ερντ.Μπαϊρακτάρ.

Ο Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι παραιτείται και από βουλευτής, προτρέποντας τον Ερντογάν να ακολουθήσει το δικό του παράδειγμα και να παραιτηθεί. «Για το καλό του έθνους και της χώρας», όπως είπε ο Μπαϊρακτάρ.

Χωρίς ακόμη να έχει αναφερθεί ανοικτά στη δήλωση Μπαϊρακτάρ (ή εν γένει στις παραιτήσεις), ο Ερντογάν παρουσιάστηκε και την Τετάρτη να κρατά την ίδια γραμμή: «Εάν η ετυμηγορία βγαίνει τη δεύτερη ημέρα από την αντιπολίτευση, τι τους χρειαζόμαστε τους δικαστές; Εάν η απόφαση βγαίνει από τα ΜΜΕ, τότε ποιο το νόημα όλης αυτής της νομικής διαδικασίας;» αναρώτησε -συνεχίζοντας την πάγια πλέον καταγγελία «συνωμοσίας».

Η συγκυρία των υπουργικών παραιτήσεων, ανήμερα Χριστουγέννων, άμβλυνε τις επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές -χωρίς πάντως να τις αδρανοποιεί. Το χρημστιστήριο της Κωνσταντινούπολης έκλεισε χαμηλότερα κατά 4,2% ενώ η λίρα υποχώρησε στα 2,0862 δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024